avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PANOU DE PUBLICITATE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PANOU DE PUBLICITATE

Pentru panoul publicitar al firmelor din bloc acestea trebuie sa incheie contract cu asociatia de proprietari?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: constantin1969 , utilizator 20:21, 10 August 2014
Dar suparat mai sunteti!

Oricat as dori sa nu va mai raspund, nu pot sa stau nici pasiv.....caci, tocmai pasivitatea ne-a dus in starea de amorteala in care ne aflam azi (si, bineinteles, votul din '90 si dupa, al majoritatii simplilor pensionari de azi).

Cat va costa pana la urma serviciul de monitorizare video? Care este pretul pe care-l platiti dvs. lunar pt. siguranta si civilizatie in bloc? Ca sa avem o imagine corecta asupra situatiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instalarea sistemelor video de supraveghere in casa scarii, la intrarea in bloc, in jurul blocului..., este legala si prevazuta de legislatia amintita mai sus.
Decizia Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal nr. 52/2012 o gasim pe avocatnet:
www.avocatnet.ro/content/art...
Iata cateva prevederi:
Art. 2. - Instalarea si utilizarea sub aspect tehnic a echipamentelor si elementelor componente ale sistemului de supraveghere video se realizeaza in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.

Este clar ca SE REALIZEAZA si nu se interzice realizarea.
Art. 4. - Supravegherea video poate fi efectuata, in principal, in urmatoarele scopuri:
a) prevenirea si combaterea savarsirii infractiunilor;
c) asigurarea pazei si protectiei persoanelor, bunurilor si valorilor, a imobilelor si a instalatiilor de utilitate publica, precum si a imprejmuirilor afectate acestora;

Intr-o asociatie de proprietari, tocmai in aceste scopuri se folosesc sistemele video.
Art. 5. -(4) Este interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video in spatii in care se impune asigurarea intimitatii persoanelor, cum ar fi: cabine de proba, vestiare, cabine de dus, toalete si alte locatii similare.

Cata cerneala credeti ca ar fi trebuit sa mai consume legiuitorul sa scrie acolo si ca se interzic mijloacele de supravraghere video in casa scarii, la usa blocului...!?
Este clar, foarte clar precizat unde se interzice: cabina de proba, vestiar, dus, toalete... adica spatii unde omul se dezbraca si are nevoie de intimitate.
Decizia ANSPDCP face adesea trimitere la Legea nr. 677/2001 pe care o puteti citi aici
[ link extern ]
Chiar din primele articole ne lamurim ca instalarea si utilizarea camerelor video este legala iar prelucrarea datelor se face conform legii. Sigur ca legea impune si restrictii dar in nici un caz acestea nu se refera la supravragherea cu camere video facuta cu buna credinta (art. 4.1.a), vederea asigurarii integritatii fizice sau sanatatii (art. 5.2.b) ...
Ce acte trebuie sa cer presedintelui asociatiei pentru a-mi dovedi existenta veniturilor proprii pe care asociatia le are din inchirierea unui antene GSM. De 8 ani asociatia de proprietari nu spune ce s-a intamplat ce acesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere! ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)