avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie automobil second hand
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie automobil second hand

Buna ziua,
In cazul in care am cumparat o masina de ocazie de la un vanzator profesionist si am descoperit mai tarziu un defect ce necesita reparatii, cine trebuie sa plateasca?
Am cumparat o masina de ocazie in decembrie 2013 (masina e din 2009) de la un vanzator profesionist (concesionar de marca foarte cunoscuta in Romania), am descoperit in mai 2014 ca este o teava de aer conditinat care este fisurata si care necesita reparatii.
Pe factura, nu este garantia comerciala; Dar am citit pe internet ca exista in UE o garantie legala de 1 an prin legislatiei pentru masine cumparate in stranaitate ([ link extern ] .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:22, 4 Iunie 2014
Fiind un viciu ascuns, va puteti prevala de art.2531 (1) (a) C.C., legat de viciile ascunse descoperite la automobilul dvs. in termen de un an de la data predarii. Avem si noi legi domnule, nu numai Europa .. :tooth:
... atâta vreme cât puteți demonstra că acel defect exista la momentul când ați cumpărat mașina...
Autovehiculele la mana a doua,de regula se achizitioneaza dupa o temeinica verificare tehnica pe care o poate solicita si efectua persoana interesata in achizitionarea bunului mobil
Daca auto a fost achizitionat fara verificare de specialitate,pe cale de consecinta cumparatorul isi auma responsabilitatea eventualilor deficiente
In actul de achizitie de la vanzatorul profesionist exista precizata "teava de aer conditinat care este fisurata si care necesita reparatii" ?
Daca nu exista document ,inseamna ca dv ca si cumparator ,v-ati asumat responsabilitatea achizitionarii autovehiculului in forma si starea tehnica prezentata de vanzator-fara a ridica pretentii
In lipsa unei verificari de specialitate in unitate autorizata sau prin expertiza tehnica,este dificil a preciza cu certitudine daca fisurarea tevii s-a produs inainte sau dupa tranzactionarea bunului mobil
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract vânzare-cumpărare auto Luiza Cio Luiza Cio Bună seara! Am o problema. Am achiziționat un bmw seria 3 2007 la un preț acceptabil pentru o mașină care trebuia să fie fără probleme! După ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dupa incheierea contractului de vanzare cumparare ... absalom34 absalom34 Buna ziua! Dupa incheierea contractului de vanzare cumparare a unui apartament (cu achitarea sumei) am constatat existenta unei tevi de apa sparte. Intra in ... (vezi toată discuția)
Defectiune autovehicul alboana alboana Buna ziua, Stiti cumva daca exista o autoritate in domeniul auto? Problema pe care o intampin este urmatoarea: unul din autovehiculele firmei la care ... (vezi toată discuția)