avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA
Discuție deschisă în Executare silită

HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA

am executare silita pe imobil si o sentinta definitiva si irevocabila cu valoarea imobilului,executorul judecatoresc desemneaza un expert evaluator in scopul clarificarii unor aspecte din dosar :stabilirea valorii de circulatie {piata} a imobilului in vederea vanzarii.au fost sedinte de licitatii si diminuarea valorii din hotarea judecatoreasca,si sa mai incercat odata aceasta evaluare ,dar dupa un proces de contestare a hotararii executorului judecatoresc sa anulat aceasta ,ramanind hotararea tribunalului
intreb;
executorul judecatoresc trebuie sa respecte o hotarare definitiva si irevocabla
cu stima si respect ,va multumesc.

[ nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Nu numai executorii judecatoresti ci toata lumea este tinuta sa respecte hotararile judecatoresti.
DAR
Hotararile judecatoresti au putere diferita in functie de persoanele carora li se aplica: fata de partile din dosarul in care s-a pronuntat hotararea puterea acesteia este absoluta, iar fata de toate celelalte persoane puterea hotararii este relativa, la fel ca a oricarui alt act autentic.
Acum, cu cele de mai sus in minte, haideti sa vedem impreuna situatia d-voastra.
Unu. Valoarea imobilului stabilita prin hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila are putere absoluta fata de partile din proces si o putere relativa fata de toti ceilalti intre care intra si executorul judecatoresc.
Doi. Executorul judecatoresc a fost investit cu o cerere privind executarea unei creante si s-a ajuns la executarea silita imobiliara (probabil creanta e mai mare de 10000 sau nu exista bunuri mobile si nici venituri pentru acoperirea creantei).
Trei. Estew tinut executorul sa vanda imobilul la valoarea din hotararea judecatoreasca? Nu. Valoarea aceasta este pentru el doar un indiciu. Poate cere o alta evaluare (cum se pare ca a si facut) iar daca nu se prezinta nimeni care sa ofere acest pret nici la prima, nici la a doua licitatie, la a treia se poate diminua pretul de vanzare cu pana la 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eecutare silita paragois paragois Cum se procedeaza,in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile,la care paratul este obligat sa restituie reclamantului suma x de euro. Paratul ... (vezi toată discuția)
Despre executare silita prin licitatie imobil.(executor judecatoresc) gabitzu1ro gabitzu1ro buna si un Craciu Fericit! Am o intrebare.: poate avea loc executare silita a unui imobil de catre executor judecatoresc fara decizia unei setinte de judecata ... (vezi toată discuția)
Urgent recuperare creanta michil michil Se vinde la licitatie un imobil cu care debitorul a garantat la banca. Acest debitor imi datoreaza o suma importanta de bani in baza unei hotarari ... (vezi toată discuția)