avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Tichete de vacanta 2014
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Tichete de vacanta 2014

Buna ziua.
Functionarii publici din primarii beneficiaza de tichete de vacanta in anul 2014? Tinand cont de aprobarea in camera deputatilor a tichetelor de vacanta in data de 03.06.2014.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:10, 7 Iunie 2014
Asteptati sa fie publicata legea in monitorul oficial, sa apara eventual ceva norme de aprobare si dupa aceea va interesati cine poate beneficia de ea.
Functionarii publici din toate institutiile publice, nu numai din primării, o să beneficieze de praful de pe tobă.

Pentru ca un angajat să primească tichete de orice fel, trebuie ca institutia să aibă bani prevăzuti în buget. Or, pentru anul 2014, institutiilor si autoritătilor publice le este interzis în mod expres să prevadă sume pentru acordarea de tichete (art. 5 din O.G. nr. 29/2013).

Legea de aprobare a OUG nr. 8/2009 a fost adoptată pentru că orice ordonantă de urgentă trebuie să fie aprobată printr-o lege, nu ca să acorde ceva functionarilor publici sau altor persoane care lucrează în institutii publice.


Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Proiectul de lege urmeaza sa fie trimis spre promulgare Presedintelui Romaniei.
Acesta va intra in vigoare in termen de 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.
Sunt curioasa...daca tichetele se vor acorda unitatilor care angajeaza personal, in baza unui contract individual de munca....ce se intampla cu functionarii publici??? Cred ca la asta se referea si sabela prin intrebarea pusa.
Vom vedea ce anume se prevede exact si apoi vom putea trage concluzii.
@ Dadioana

O.U.G. nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţă se aplică și funcționarilor publici.

Eu vă doresc să găsiți în legea de aprobare a acestui act normativ ce doriți dvs. să găsiți :)
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Tichete de vacanta lucian1964 lucian1964 Intrebarea mea este legata de tichetele de vacanta. Daca stie cineva cum se acorda aceste tichete la bugetari? Am o cunostinta la Ministerul Transporturilor ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacan?ã bugetari remuspr remuspr Conform legii nr. 94 /2014 instituțiile publice , indiferent de modul de finanțare , pot acorda vouchere de vacanță , în limita sumelor ... (vezi toată discuția)
Prima de concediu Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ce se zvoneste cum ca se pot acorda din nou primele de vacanta? Daca da de cand si conform carui act normativ, sa facem si noi cerere:)Multumesc! (vezi toată discuția)