avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Tichete de vacanta 2014
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Tichete de vacanta 2014

Buna ziua.
Functionarii publici din primarii beneficiaza de tichete de vacanta in anul 2014? Tinand cont de aprobarea in camera deputatilor a tichetelor de vacanta in data de 03.06.2014.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:10, 7 Iunie 2014
OUG 8/2009 si nici Legea de aprobare a acestui act normativ nu se refera la functionarii publici.

Potrivit Legii de aprobare a OUG - care urmeaza sa fie trimisa la promulgare -, incepând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă , pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condiţiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanţă.
@ freeelis

Am răspuns în acest topic - și mă refer la primul răspuns - după ce am citit și recitit cu atenție primele două alineate ale art. 1 din O.U.G. nr. 8/2009.

Cu permisiunea dvs., rămân la părerea pe care am exprimat-o anterior.
Pentru că există posibilitatea ca interpretarea mea să fie eronată, o să cer părerea câtorva colegi care au vechime și cunoștințe solide în domeniu. Așa procedez, de regulă, atunci când mi se spune că nu am dreptate și când nu am literatură de specialitate pe care să o consult.

Însă, am revenit la discuție pentru că nu are nicio importanță ce prevede legea de aplicare a OUG nr. 8/2009 cu privire la funcționarii publici atâta timp cât există O.G. nr. 29/2013.

Dumneavoastră, Dadioana, ați scris următoarele:
Sunt curioasa...daca tichetele se vor acorda unitatilor care angajeaza personal, in baza unui contract individual de munca....ce se intampla cu functionarii publici??? Cred ca la asta se referea si sabela prin intrebarea pusa.
Vom vedea ce anume se prevede exact si apoi vom putea trage concluzii.

Eu sunt de părere că mesajul dvs. duce într-o falsă direcție. Nu are nicio importanță ce prevede proiectul de lege și nici nu avem ce concluzii să tragem după adoptarea lui, indiferent de conținutul pe care îl va avea. Motivul este existența O.G. nr. 29/2013 care interzice instituțiilor și autorităților publice să aibă prevăzute în buget sume pentru acordarea tichetelor de vacanță. Și atunci, dacă instituțiile nu au bani pentru aceste tichete, ce importanță mai are ce prevede legea de aprobare a O.U.G. nr. 8/2009?

Să presupunem că O.U.G. nr. 8/2009 nu se aplică și funcționarilor publici și că, prin legea de aprobare a acestui act normativ, se vor acorda tichete de vacanță și funcționarilor publici. Ca instituțiile să poată acorda aceste tichete în anul 2014, trebuie să aibă banii prevăzuți și aprobați în bugetul propriu. Or, instituțiile au început anul bugetar 2014 fără bani pentru tichete de vacanță și nici la rectificare nu vor putea să îi ceară pentru că nu le permite O.G. nr. 29/2013 să o facă. Și atunci, ce să mai discutăm atunci când va fi promulgată și publicată legea de aprobare a O.U.G. nr. 8/2009? În anul 2014 nu există bani pentru acordarea de tichete de vacanță funcționarilor publici și personalului contractual din instituțiile și autoritățile publice. Căci despre asta discutăm în acest topic, despre ”tichete de vacanță 2014”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de vacanta lucian1964 lucian1964 Intrebarea mea este legata de tichetele de vacanta. Daca stie cineva cum se acorda aceste tichete la bugetari? Am o cunostinta la Ministerul Transporturilor ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacan?ã bugetari remuspr remuspr Conform legii nr. 94 /2014 instituțiile publice , indiferent de modul de finanțare , pot acorda vouchere de vacanță , în limita sumelor ... (vezi toată discuția)
Prima de concediu Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ce se zvoneste cum ca se pot acorda din nou primele de vacanta? Daca da de cand si conform carui act normativ, sa facem si noi cerere:)Multumesc! (vezi toată discuția)