avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Criterii intreprindere mica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Criterii intreprindere mica

Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate comerciala pentru a fi considerata intreprindere mica? Dar pentru mijlocie? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 10:06, 5 Iunie 2014
Vedeti prevederile Legii 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, actualizata, Art. 4.
(1) Întreprinderile mici şi mijlocii se clasifică, în funcţie de numărul mediu anual de salariaţi şi de cifra de afaceri anuală netă sau de activele totale pe care le deţin, în următoarele categorii:
a) microîntreprinderi - au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei;
b) întreprinderi mici - au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
c) întreprinderi mijlocii - au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasificarea imm-urilor teodor82 teodor82 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati catre cadrul legislativ care reglementeaza clasificarea IMM-urilor. Va rog sa imi confirmati faptul ca o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. eliminarea fisei de post este valabila doar in cazul ... RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua. Eliminarea fisei de post este valabila doar in cazul firmelor cu maxim 9 angajati sau si pentru restul firmelor?Multumesc (vezi toată discuția)
Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)