avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua!Sunt mama unui baiat de 1 an si doresc sa divortez de sotul meu,din pricina abuzurilor psihice si verbale la care suntem supusi.Problema mea e ca,desi nu petrece foarte mult timp cu copilul si nici nu stie sa il ingrijeasca deloc,mi-a spus foarte clar ca,daca doresc,eu sunt libera sa plec,insa baiatul nu va parasi niciodata casa in care locuim acum,care e proprietatea sotului,amenintandu-ma chiar si cu agresiuni fizice.Nu stiu cum pot proceda intr-o astfel de situatie,eu pot locui cu baiatul la parintii mei,insa nu stiu cum as putea face asta pana la pronuntarea divortului,pentru ca sigur nu va fi de acord sa ne lase sa plecam,chiar daca nu stie nici sa hraneasca copilul,spre exemplu,si are si un loc de munca solicitant,deci nu ar avea cine sa stea acasa cu copilul.V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un sfat.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:11, 5 Iunie 2014
Luati copilul si va mutati la parinti. Introduceti actiunea de divort.Daca va face probleme chemati politia, scoateti certificat medico legal ori solicitati un ordin de protectie.
Depuneti actiunea de div,va mutati la parinti sesizati politia daca intece masura si va simtiti in pericol solicitati ordin de protectie ....cu o aparare calificata scapati de multe ...
Multumesc mult pentru raspunsuri.Din cate m-am documentat online,pentru ca acum in acest stadiu sunt,incerc sa strang cat mai multe informatii pentru a nu avea surprize ulterior,am inteles ca,desi ne-am afla in proces de divort si eu as reusi sa iau copilul si sa mergem la parinti,sotul are dreptul sa-l viziteze pe baiat.Si exista vreo certitudine ca,in timpul unei vizite spre exemplu,nu mi-l va lua si va pleca cu el?Pentru ca s-au mai intalnit astfel de cazuri.Si problema mea e ca nu pot dovedi aceste abuzuri,ele nintrucat sotul meu in public se comporta ca cel mai minunat om de pe planeta.Doar sa aiba vreo rabufnire cu martori de fata,altfel nu stiu cum as putea obtine ordinul de protectie.
daca plecati si cereti pe calea ordonantei presedintiale ca domiciliul copilul sa fie stabilit la dvs pe perioada procesului de divort nu veti avea surprize sa va ia copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu copilul meu danca2015 danca2015 Ma aflu in urmatoarea situatie:am un copil de 2 ani, locuim cu tatal ei,cu care nu sunt casatorita,la el acasa.Saptamanal am parte de agresiuni verbale si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez de sotul meu... georgyka18 georgyka18 Buna ziua sunt casatorita de 4 ani cu sotul meu si avem impreuna un baietel de 2 ani si 10 luni.In prezent locuim cu parintii lui .....nu ne mai intelegem ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului sorina_amalia sorina_amalia buna ziua.vorbesc in numele unei persoane care nu are acces la internet ,dar are o problema .problema ei este ca de vreo jumatate de an ,nu se mai intelege ... (vezi toată discuția)