avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului


buna ziua.vorbesc in numele unei persoane care nu are acces la internet ,dar are o problema .problema ei este ca de vreo jumatate de an ,nu se mai intelege cu sotul ,il banuie de infidelitate dar nu are dovezi clare.el s-a separat de ea ,in sensul ca doarme in alta camera, pleaca si vine acasa cand vrea nu da explicatii , etc.a incercat in numerate randuri sa aiba discutii cu el pentru solutionare problemei.dar nu e chip, ca toti barbatii care sunt trasi la raspundere, il gasesc vinovat pe celalat.ea a propus sa divorteze ,el a spus ca nu se va prezenta niciodata la divort.au impreuna un baiat de 6 ani. a propus sa se mute la mama ei impreuna cu copilul ,dar el a spus ca o acuza de parasire de domiciliu, si o sa vrea copilul.. nu stie ce sa faca, in condiitiile in care au certuri aproape in fiecare zi si copilul s-a marit si intelege ,o intreaba :de ce se cearta mereu
metionez ca are un serviciu bun si stabil fiind asistenta medicala la un spital. ei sunt de la tara si ea nu stie cum sa afle raspunsuri la intrebarile ei. va rog sa ma ajutati.
el poate castiga custodia copilului daca ea placa la mama ei? o poate acuza de parasire de domiciliu? ce se intampla daca baga divort si el nu se prezinta ?ea tot ce-si doreste e sa nu piarda copilul.va rog ajutati-ma ,sa o ajut.
Cel mai recent răspuns: sorina_amalia , utilizator 22:22, 27 Februarie 2011
poate pleca oricand de la domiciliu cu baiatul, nu are vreo consecinta negativa, mai ales ca are si motive pt care nu mai poate locui cu sotul ei. sa inceapa divortul si sa ceara incredintarea copilului. provizoriu poate cere incredintarea copilului si pe calea ordonantei presidentiala daca ii e teama ca sotul ei i-ar lua copilul in lipsa ei.
daca sotul nu se prezinta la divort, va dura ceva mai mult, nu inseamna insa ca nu va divorta. e si un fel de avantaj daca nu se prezinta, nu vor fi probleme in incredintarea copilului.
daca are conditii sa-si creasca copilul la parintii dansii, are venituri, e o mama buna, nu sunt motive ca baiatul sa fie incredintat tatalui. anchete sociale se vor desfasura la domiciliul ambilor soti.
multumesc pentru raspuns.abia astept sa o anunt.o sa o sfatuiesc sa aiba o ultima discutie cu el iar daca nu e cale de intelegere sa nu mai astepte .in plus nu are rost sa-si traiasca tineretea plangand(are 34 de ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa imi iau copilul popescu nicoleta andra popescu nicoleta andra acum trei zile am fost data afara din casa de propriul sot, am fost silita sa plec de el fara copil...cum fac sa imi recuperez copilul, caci politia locala ... (vezi toată discuția)
Divort Ioana018 Ioana018 Buna ziua!Sunt mama unui baiat de 1 an si doresc sa divortez de sotul meu,din pricina abuzurilor psihice si verbale la care suntem supusi.Problema mea e ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma acuze de parasire de domiciliu , sa ma intorc acasa ? anita2303 anita2303 buna ziua , am o problema mai delicata sotul meu din senin mi-a spus ca vrea sa ne separam , ca nu mai stie ce simte ptr mine si ori pleaca el din casa ori ... (vezi toată discuția)