avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Ordin 1120/2013 - achizitii publice beneficiari ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Ordin 1120/2013 - achizitii publice beneficiari privati - exceptiile OUG 34/2006

Ordinul 1120/2013 - privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privati in cadrul proiectelor finantate din instrumente structurale, nu prevede exceptii de aplicare. Ma refer la inchirierea de spatii si cladiri. In ansamblu Ordinul 1120/2013 contine referiri multiple la Ordonanta 34/2006, acest ordin constituind o procedura simplificata de achizitii, Ordonanta fiind procedura suprema.
Ordonanta 34/2006 detaliaza definitia contractului de servicii din care reiese ca inchirierea reprezinta o exceptie de la aplicarea acestor prevederi nationale in domeniul achizitiilor publice: ”Art. 6. - (1) Contractul de servicii este acel contract de achiziţie publică, altul decât contractul de lucrări sau de furnizare, care are ca obiect prestarea unuia sau mai multor servicii, astfel cum acestea sunt prevăzute în anexele nr. 2A şi 2B.”
Avand in vedere ca OUG 34/2006 prevede la Art. 13. - Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică pentru atribuirea contractului de servicii care: a) are ca obiect cumpărarea sau închirierea, prin orice mijloace financiare, de terenuri, clădiri existente, alte bunuri imobile ori a drepturilor asupra acestora”si Anexele 2A si 2B nu cuprind aceste tipuri de servicii, consider ca acest tip de contract nu face parte din categoria contractelor de achizitie publica, nu se aplica o procedura speciala de contractare si nu trebuie inclus in lista achizitiilor publice intocmita pe proiect.
Ordinul este foarte telegrafic intocmit, nu detaliaza multe aspecte importante, dar precizeaza la un moment dat ca: prevederile prezentei proceduri se completeaza cu dispozitiile incidente din actele normative specifice, in functie de obiectul achizitiei.
Mai am in vedere ca Ministrul Fondurilor Europene nu poate emite un act normativ - ordin care sa contravina unui act legislativ national, in speta OUG 34/2006 si normele de aplicare ale acesteia HG 925/2006
Va rog sa imi dati un punct de vedere legat de acest aspect.
Multumesc anticipat,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: mihaela_faxmedia , utilizator 14:08, 5 Iunie 2014
Care este exact nevoia din spatele inchirierii? Inchiriezi spatiul ca sa...? In functie de aceasta necesitate poti decide daca aplici sau nu Ordinul 1120/2013, bineinteles raportat la valoarea achizitiei
cheltuielile se refera la chirii pentru spatiile de desfasurare a activitatilor in proiect: sali de conferinta pentru lansarea proiectului/inchiderea proiectului, sali pentru sesiunile de curs, pentru atelierele de lucru, pentru seminarii, pentru spatiul de lucru al echipei de proiect, pentru centrele ce se vor infiinta pe proiect. Toate sunt mentionate distinct, fiecare cu buget separat la capitolul de Cheltuieli pentru inchirieri si leasing. Valoarea totala depaseste 30.000 euro fara tva
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii ordonanta 34/2006 Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Institutie publica trebuie sa cazeze pe o perioada de mai lunga de timp un grup de persoane.Din cate stiu serviciile de cazare sunt exceptate de ... (vezi toată discuția)
Contractele de prestarii servicii in institutile publice? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Contractele de prestarii servicii se fac pe baza de oferta si licitatie conform carei legi si articol. (vezi toată discuția)
Servicii - anexa 2b Ema2013 Ema2013 Care este procedura de achizitie a unui contract de servicii din Anexa 2B avand o valoare sub 30000 euro? Serviciile de catering se incadreaza in Anexa 2B? (vezi toată discuția)