avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

Am o societate care inregistreaza pierderi fiscale. Pot face sponsorizare?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 18:34, 14 Mai 2009
puteti sponsoriza...suma respectiva va fi considerata nedeductibila la calculul impozitului pe profit
Puteti face sponsorizarea !
IAR IN CE PRIVESTE TRATAMENTUL FISCAL
Un contract de sponsorizare sau mecenat, ca sa fie recunoscut de catre autoritatile fiscale, trebuie sa fie incheiat in conformitate cu prevederile Legii 32/1994 cu modificarile si completarile ulterioare.
2.Deductibilitatea/Nedeductibilitatea elementelor aferente unui contract de sponsorizare si mecenat
Tratamentul fiscal al cheltuielilor de sponsorizare este prevazut in Legea 571/2003 si HG 44/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, sub aspectul deductibilitatii si taxei pe valoarea adaugata, astfel:
ü Potrivit prevederilor art.21 alin (4) lit. p. din Codul Fiscal, cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat efectuate potrivit legii sunt cheltuieli nedeductibile fiscal, dar pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Tot in limitele de mai sus se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, a dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Impozit pe profit ContSters126395 ContSters126395 intrebarea mea este cat la suta din impozitul pe profit poate fi dat pentru o sponsorizare? Am inteles ca nu tot impozitul pe profit al unei firme ci doar o ... (vezi toată discuția)
Benefici aureljoe aureljoe buna ziua! am si eu o intrebare daca o persoana sponsorizeaza o persoana cu handicap ce benefici ii aduce sponsorului? (vezi toată discuția)