avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Buna seara,

Copilul face un 1 an pe 28 august, tatal va da o declaratie in care refuza sa stea acasa 1 luna de zile, eu pot sa-mi iau concediu fara plata pana pe data de 18 august fara sa pierd stimulentul de insertie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 12 Iunie 2014
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC a dvs. cu o luna de zile, pana la implinirea varstei de 1 an a copilului.

2. - Dar pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa incetati suspendarea contractului individual de munca inainte de a implini copilul 11 luni (adica cel tarziu pe 27 iulie).
- Incepand cu aceasta data si pana va implini copilul 1 an puteti sa reluati activitatea sau sa solicitati concediu fara plata.
- Stimulentul de insertie il veti primi incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an.

3. - Dar OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa aveti venituri din salarii inainte de a implini copilul 1 an (respectiv 11 luni, in cazul dvs.).
- De aceea va recomand sa intrebati, prin e-mail, la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.

4. Am rugamintea sa postati si aici raspunsul primit de la AJPIS, poate mai ajuta si pe altii! Multumim!
Am trimis e-mail dar din pacate nu am primit niciun raspuns, si nici nu cred ca o sa primesc :(.
Incercati sa luati legatura si telefonic si sa spuneti ca ati trimis si un e-mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)