avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Declaratia D100
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Declaratia D100

Salutare,

Am citit pe site ca termenul limita pentru D100 ( cazul meu - micro ) este pe 20 iunie.Dar eu stiu ca pentru al doilea trimestru ( aprilie - mai - iunie ) trebuie sa imi depun declaratia in iulie, nu?

Multumesc anticipat si o saptamana usoara!

Mircea I.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:38, 20 Iunie 2014
Declaratia 100 – Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, conform OPANAF 123/ 29.01.2014, se completează de plătitorii de impozite, taxe şi contribuţii sociale cărora le revin obligaţii de plată la bugetul stat.
Declaratia 100 privind obligațiile de plată la bugetul de stat se completează cu ajutorul programului de asistență.
Pentru declararea unei obligații de plată, pentru aceeaşi perioadă de raportare, nu se utilizează simultan mai multe metode de depunere a declarațiilor fiscale.
În situația în care, plătitorul de impozite sau taxe a utilizat pentru aceeaşi obligație de plată şi aceeaşi perioadă de raportare mai multe metode de depunere, va fi înregistrată prima declarație depusă, conform legii.
În situația în care, în declarația privind o perioadă de raportare, depusă la organul fiscal competent, nu au fost cuprinse toate impozitele sau taxele pentru care este prevăzută, conform legii, obligația declarării acestora, plătitorul depune un formular referitor la aceeaşi perioadă de raportare, pentru impozitele sau taxele nedeclarate inițial. Data depunerii acestui formular se stabileşte în conformitate cu prevederile legale.
Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat se completeaza si se depune de platitorii de impozite, taxe si contributii carora le revin, potrivit legislatiei in vigoare, obligatiile de plata la bugetul general consolidat cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul general consolidat.

1. Termenul de depunere a declaratiei:

1.1. Lunar, pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare la care se refera, pentru obligatiile de plata reprezentand:
a) accize;
b) impozit la titeiul din proudctia interna;
c) impozit retinut la sursa, conform legislatiei specifice privind impozitul pe venitul persoanelor fizice
d) impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor juridice;
e) impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, persoane fizice/juridice, conform Titlului V din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare sau conform conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state;
f) contributii sociale datorate de angajator (cu exceptiile prevazute la pct. 1.2. lit. g. si 1.3. lit. a);
g) contributii sociale retinute de la asigurati )cu exceptiile prevazute la ptc. 1.2. lit. g si 1.3. lit. a);
h) contributia angajatorilor pentru Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale (cu exceptiile prevazute la ptc. 1.2. lit. g. si 1.3. lit. a);
i) varsaminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neincadrate, conform Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;
j) contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate din activitati publicitare la produsele din tutun si bauturi alcoolice;
k) taxa de timbru social asupra valorii autovehiculelor noi din import, cu capacitate cilindrica de minimum 2000 cm^3
l) taxa pe jocuri de noroc;
m) taxa de timbru social asupra jocurilor de noroc;
n) taxa pentru autorizarea si controlul activitatii nucleare, conform Legii nr. 193/2003 pentru modificarea si completarea Legii nr. 111/1996 privind desfasurarea in siguranta a activitatilor nucleare;
o) contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate pentru produsele din tutun si pentru bauturi alcoolice.
Hmm, multumesc pentru raspuns dar cred ca m-am exprimat eu gresit.Ma refer la formularul 100 - impozit de veniturile microintreprinderilor.
O microintreprindere trebuie sa depuna D100 pentru T2/2014 pana pe 25/07/2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical individual CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna ziua, Ce declaratii se depun pentru un cabinet medical individual? Tot 100 si 102? Acestea se depun lunar sau trimestrial? Va multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Cum declar impozitul pe profit zero in d100? mihai_pirjol mihai_pirjol Buna seara, Am un SRL deschis de circa 3 luni de zile, nu am angajati. Pana acum am depus D100 si D102 pe zero. Acum 2 zile am fost sa depun din nou cele ... (vezi toată discuția)
Pfa frizer picli2001 picli2001 Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu este frizer (mentionez ca este pensionat de limita de varsta), are un pfa si a auzit ca ... (vezi toată discuția)