avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca

Adresez o intrebare specialistilor in domeniu.
La inceputul lunii februarie 2014 am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci. La acea data, in urma verificarilor, am descoperit ca in Statele Unite exista depusa o cerere (decembrie 2013), pentru inregistrarea unei marci similare.
Zilele trecute, efectuand o cautare am descoperit ca, la sfarsitul lunii mai, titularul marcii depuse in Statele Unite a depus o cerere pentru inregistrarea marcii ca marca comunitara, invocand ca prioritate marca depusa in Statele Unite.
Verificand cererea depusa in Statele Unite, am vazut ca intre Biroul de Inregistrari si titularul marcii a existat un schimb de corespondenta, figurand cu data pentru perioada depunerii de opozitii sfarsitul lunii mai.
Nelamuririle mele sunt:
1. Poate fi considerata cererea depusa in Statele Unite ca prioritara? Studiind legislatia in domeniu, din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa fie considerata prioritara. In aceasta situatie, intrebarea numarul 2
OSIM comunica din oficiu catre OHIM ca in Romania exista o marca similara si in aceasta situatie nu se inregistreaza marca comunitara, sau trebuie sa formulez opozitie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena_neculau@yahoo.com , utilizator 09:52, 12 Iunie 2014
Adica depusa la WIPO, nu?
Multumesc mult pentru ajutor, am invatat foarte multe de la dumneavoastra.-
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista tarilor semnatare a protocolului de la madrid Kapy Kapy Unde gasesc lista tarilor care au semnat Protocolul de la Madrid? Prin aceasta cale se poate depune o cerere internationala fara a avea marca inregistrata pe ... (vezi toată discuția)
Dovada utilizarii marcii opuse - opozitie inregistrare marca alex310515 alex310515 Buna ziua, am nevoie va rog de parerea unui expert in inregistrare si opozitii marci. La inregistrarea marcii mele nationale (utilizata pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Copyright design etichetã produs - cum se poate proteja? gabriel1546 gabriel1546 Buna ziua , As dorii sa va rog daca ma puteti ajuta cu ceva informatii referitoare la protejarea designului unei etichete pentru un produs . Mai ... (vezi toată discuția)