Tatal meu a decedat in 2008. Impreuna cu sora sa au avut un teren arabil mostenire de la parinti. Eu am facut succesiunea, fiind singurul mostenitor al parintilor mei pe apartamentul pe care il au in Bucuresti, dupa moartea tatalui. Bunica traia, iar ei semnasera amandoi ca-i cedeaza ei tot ce aveau bunicii, urmand ca dupa moartea ei, tatal meu si sora sa imparta mostenirea de la bunici. In 2010 bunica a decedat si a ramas acest teren, pentru tata si pentru sora lui. Acum am aflat ca in urma cu doua saptamani sora tatalui meu a vandut acest teren. Am vorbit cu persoana careia i l-a vandut si am inteles ca s-a facut totul prin judecatoria locala.
Se poate asa ceva? Nu mi-a trimis nimeni nici o instiintare sa ma prezint undeva ca se dezbate mostenirea bunicii.
Ce pot face?
E posibil sa nu mai puteti face nimic.
Incercati sa mergeti sa consultati un avocat ca sa va estimeze sansele.
Daca deschideti proces aiurea e posibil sa mai platiti si cateva mii de lei degeaba si sa le platiti si avocatul...
Din cate cunosc eu, cumparatorul terenului nu are nici o vina .Este posibil ca matusa dvs sa fi declarat pe proprie raspundere ca este unic mostenitor.In baza unei astfel de declaratii primaria emite anexa 24 (cu mostenitorii ).la notariat iti cere tp-ul acte de stare civila si de deces ,impreuna cu anexa 24.Si daca in aceasta anexa s-a declarat neconform cu realitatea,singurul vinovat este matusa dvs.Si din cate stiu,pe ea trebuie sa o dati in judecata...terenul nu il puteti recupera dar mai puteti recupera de la matusa partea dvs de bani din vanzarea terenului!
Stiti care este problema? Nu este un teren atat de mare. Este vorba ca suma de 10.000 lei, teren pe care ea l-a vandut la jumatate de pret. Credeam ca am vreo solutie sa pot face o sesizare undeva. Daca ma apuc cu procese, etc, va dati seama ca nu merita financiar vorbind.