avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto

stimate domn / doamna

locuiesc in Olanda de aproape 4 ani si am inregistrat aici, acum 2 ani, autoturismul avut in proprietate in Romania. nu a fost radiat in Romania si urma sa realizez acest demers acest an in iulie. intre timp doresc sa achizitionez un alt autoturism si sa predau vechiul vehicul la cumpararea noului autoturism. cu ce documente mai pot radia din Romania vechiul autoturism? avand in vedere ca voi preda certificatul de inmatriculare in Olanda, cu care ar fi trebuit sa il radiez din Romania...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:58, 11 Iunie 2014
Acte necesare radiere auto la cererea proprietarului

a) cerere/adresa a proprietarului prin care se solicita radierea la cerere, însoţită de copia unui document care atestă deţinerea unui garaj/curte/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
b) certificatul de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul C.I.);
c) plăcuţele cu număr de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul C.I.);
d) cartea de identitate a vehiculului dacă este menţionată în C.I.;
e) fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, sau a certificatului de atestare fiscală;
f) trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
g) documentele de identificare a solicitanţilor în original şi copii xerox;
h) declaraţia pe proprie răspundere a titularului înmatriculării sau a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice în cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi, sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani.
◊ Persoana juridica solicitanta a radierii trebuie sa depuna pe langa documentele mentionate mai sus si adresa, delegatie, copie act identitate delegat, copie CUI societate.

Realizati copii legalizate dupa documentele autovehiculului pe care intentionati sa il predati,documente pe care le veti depune ;a SPR evidenta auto - alaturi de dovada de predare autovehicul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala auto de la taxe si impozite locare margineanumihaela margineanumihaela Buna ziua. Acum 7 ani am instrainat un autoturism Dacia, fara a intocmi contract de vanzare cumparare( lipsa timp...) iar certificatul si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte alin-m alin-m Am mostenit de la tatal meu numai in acte un autoturism care nu mai exista (cred ca l-a dat la fier vechi), pentru care nu am nici un fel de acte (carte de ... (vezi toată discuția)