avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Posibilitati de intrerupere si de reluare a CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Posibilitati de intrerupere si de reluare a CCC

lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu mai primesc continuitate pe post , pot sa mai intru in concediude crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:53, 11 Iunie 2014
Daca optati pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani puteti sa reluati activitatea oricand doriti, in aceasta perioada, si sa reintrati in CCC tot oricand doriti, dar numai pana inclusiv in ziua in care implineste copilul 2 ani.
daca optez pt.2 ani si ma intorc mai devreme beneficiez si de indemnizatia de 500 lei la salariu pe perioada cit lucrez,si pot sa intru din nou in ccc ?
1. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati actvitatea dupa ce implineste copilul 1 an puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. - Cat timp beneficiati de stimulentul de insertie se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC care se va relua dupa ce suspendati plata stimulentului de insertie.
- Salariul este platit de angajator iar stimulentul de insertie tot de AJPIS, care plateste si indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)