avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expert parte
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expert parte

Am pe rol un proces cu despagubiri - legea 221/2009 si Curtea de Apel Bucuresti, nu a fost de acord cu evaluarea facuta de expertul judiciar numit de instanta, pe motiv ca, Min. de Finanate a venit cu o expertiza extrajudiciara, din care a rezultat o valoare mai mica a imobilului evaluat. Asa ca, a trimis cazul la rejudecare din nou la TMB.
Am si eu o intrebare :daca in afara de noul expert judiciar pe care il va numi instanta pentru o alta expertiza judiciara, eu l-as mai putea desemna ca expert parte, pe primul expert judiciar numit initial de instanta si care a facut prima expertiza judiciara.
Va multumesc pentru sprijin si intelegere si astept un sfat competent.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:02, 13 Iunie 2014
DA.
Ca expert-parte (consilier)
Stimat forumist,

Eu nu aș face acest lucru, pentru a nu exista suspiciuni. Puteți avea un alt expert parte, neimplicat.

Cu stimă.
andreigrigoriu a scris:
Stimat forumist,
Eu nu aș face acest lucru, pentru a nu exista suspiciuni. Puteți avea un alt expert parte, neimplicat.


Este evident o "Opinie de Avocat".

Ce fel de suspiciune sa existe din moment ce Expertul-consilier face precum zice denumirea pozitiei sale procesuale: consiliaza clientul sau pentru apararea intereselor legitime. Este evident, de partea clentului sau si a primit un onorariu pentru aceasta.
Care-i deci "suspiciunea" Dvs. ??
Pe ce o intemeiati ?
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
CATEGORIC NU.
Expertul numit de instanta si-a exprimat opinia. Nu poate sa-si exprime si a doua oara intr-o alta calitate *expert consilier(
ing Ioan Ciobanu
Expertul-consilier este un specialist independent care \"conseiaza\", \"sfatuieste\" partea. Nu este tinut asupra antepronuntarii in speta.
Oricum, nu am vazut un expert-consilier, platit de parte, care sa-l prejudicieze pe cel care l-a angajat.
Deci, in aceasta calitate de \"avocat tehnic\" nu conteaza ce opinie a avut anterior.
Avocatii au vre-o obligatie de acest gen ?

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Calitate expert consultant - obligatoriu expert judiciar ? PFA Corneliu B. - Expert Evaluator PFA Corneliu B. - Expert Evaluator Am fost contactat de catre o parte implicata in proces pentru a-mi expune punctul de vedere in calitate de expert consultant. Mentionez ca nu am calitate de ... (vezi toată discuția)
Abtinere/recuzare expert contabil- motive sabinna sabinna Situatia este urmatoarea: Litigiu intre doua firme. Se dispune efectuarea unei expertize contabile. Instanta numeste expertul contabil. Se aproba, de ... (vezi toată discuția)