avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa cu un propietar, teren alt propietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa cu un propietar, teren alt propietar

Buna ziua, unchiul meu a cumparat terenul si a permis tatalui meu, fratele sau, sa construiasca o casa pe terenul sau, aceasta fiind si realizata. Intre timp, cei doi au decedat. Terenul este acum mostenit de sotia unchiului meu, iar casa este mostenita de catre mine. Intrebarea mea este, ea poate sa vanda terenul fara acordul meu ? Eu am drepturi la acel teren? voi primi teren pentru acea casa ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:19, 17 Iunie 2014
Daca va judecati si nu va intelegeti amiabil va obtine casa proprietarul terenului.
Veti iesi in dezavantaj intrucat se va stabili o suma mai mica decat cea normala pentru casa.
Proprietarul terenului va avea banibde dat.

Cel mai rau scenariu ar fi sa pierdeti tot.
Analizati cu avocatul dvs. cu mare atentie cum sa va judecati si sa nu incepeti defectuos procesul.
Procesul poate fi mai complicat decat credeti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesiune imobiliara GeorgeTRV GeorgeTRV Bună ziua. Ma confrunt cu o problema legata de un imobil. Am construit casa pe terenul bunicilor, iar acum după succesiune, unchiul meu are moștenirea ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie ionescucarmen ionescucarmen fiul a construit pe terenul mamei (terenul este doar al mamei pt ca i s-a reconstituit dreptul de proprietate aesteia in calitate d emostenitoare) o casa. se ... (vezi toată discuția)
Locuinta in curte comuna vasilesaioc vasilesaioc Buna ziua, In curtea mea a mai fost construita o casa de catre fica mea si sotul ei(pe cheltuiala exclusiva a lor). Actrele de constructie sunt pe numele ... (vezi toată discuția)