avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Cand a murit soacra mea, nu s-a facut dezbatere. Se facuse doar la moartea socrului. Mostenitori erau sotul meu si cumnata mea. Intre timp a murit si cumnata care avea doi copii. Mostenitori au ramas sotul meu, copiii cumnatei si cumnatul. Acum, cumnatul meu ( care a ramas in casa care face obiectul mostenirii) vrea sa facem dezbatere. Baietii lui probabil ca ii vor ceda lui partea. El sustine ca o sa imparta casa in doua si in partea lui o sa darame peretii si o sa isi ridice alta constructie ( sau completeaza constructia existenta). Poate sa faca asta?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
adelone, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelone , utilizator 14:04, 27 August 2015
Cumnatul ca moștenitor are dreptul să facă orice dorește cu partea lui de moștenire și se pare că dorește să iasă din indiviziune, ceeace este corect.
Dupa dezbaterea succesiunii, cota-parte din dreptul de proprietate, odata individualizata, poate fi transmisa catre un succesibil, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit.



Transmiusiunea dreptului de proprietate poate avea loc chiar daca nu este sistata starea de indiviziune prin partaj.


Instrainarea bunului indiviz, in materalitatea sa, poate fi facuta numai daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor, respectand regula unanimitatii.
( cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, prin act autentic, existand acordul de vointa al proprietarului ).



Succes.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
adelone, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate in indiviziune lucia10 lucia10 As vrea sa stiu daca pot vinde o casa fara acordul cumnatei mele. Mentionez ca eu am 5/8, cumnata mea 3/8. Daca nu, ce solutii ar fi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu 4 mostenitori- unul nu doreste vanzarea anaabutoaiei anaabutoaiei As dori sa stiu daca intr.-un titlu de proprietate sunt patru mostenitori : se poate vinde proprietatea daca unul din ei un vrea acest lucru si un semneaza ... (vezi toată discuția)
Succesiune ... blueeyes550 blueeyes550 Buna ziua ... Tatal meu are 1 an si jumatate de cand a murit si noi nu am facut succesiunea pentru apartament si pentru masina ... Vrem sa trecem tot pe numele ... (vezi toată discuția)