avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită AMENDA ROVIGNETA
Discuție deschisă în Executare silită

AMENDA ROVIGNETA

Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta : am primit de la executor judecatoresc o decizie de executare silita pentru un debit de 28 euro la CNADNR ; contraventia s-a inregistrat in 2010 ; mentionez ca amenda aferenta - 250 lei - s-a platit catre Fisc anul trecut ( am verificat si este acelasi nr de PV desi nu am primit pana in ziua de azi asa ceva direct de la creditor ) . Anul trecut am platit aceasta despagubire , de 28 euro , pt alta contraventie de lipsa rovigneta , contraventie inregistrata tot in 2010 . Intrebarea este urmatoarea : daca am platit pt acel an ( 2010) o data , trebuie sa mai platesc si acum ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raoul_stef , utilizator 12:55, 17 Iulie 2014
OG nr. 15/2002, actul normativ care reglementeaza rovinieta, a fost modificata prin Legea nr. 144/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 509 din 24 iulie 2012. si prevede ca soferii pot fi amendati doar o singura data intr-o luna daca circula fara rovinieta
Concret puteti beneficia de facilitatea scutirii sanctiunii complementare a celor 28 de euro,numai in cazul in care in aceiasi luna calendaristica ati avut incheiate mai multe PV contraventie lipsa rovinieta
Daca PV sunt incheiate in luni diferite,trebuie sa achitati si sanctiunea complementara
Va multumesc pentru raspuns . Problema este ca procesele verbale sunt in 2 luni diferite ( noiembrie / decembrie ) iar amenzile aferente, din cate am verificat , sunt platite . Revenind insa la despagubirea de 28 euro , care reprezinta exact contravaloarea rovignetei pe 12 luni : nu as avea sanse daca contest executarea prin argumentul ca daca platesc de 2 sau mai multe ori aceasta despagubire , ar lua nastere o situatie dificila pentru mine ca si contravenient , disproportionata fata de ' pericolul social generat ' ? Teoretic , as plati de doua ori rovigneta pe 1 an de zile ( tinand cont de faptul ca aceste contraventii au avut loc in acelasi an , la o distanta de 1 luna ) , ce e , din punctul meu de vedere, reprezinta un abuz .
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
raoul_stef, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventii la legea circulatiei pe drumurile publice glogojeanu2006 glogojeanu2006 Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: Am pierdut în 2011 rovigneta maşinii şi mi s-au făcut mai multe procese verbale contravenţionale ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta dodo2009 dodo2009 Buna seara Am primit 3 amenzi ca am circulat fara rovinieta pe 10, 11 si 18 sept 2011, a uitat ca a expirat (avea pe 1an). Le-a primit pe data de 10martie ... (vezi toată discuția)
Executare silita din partea directiei regionale de drumuri si poduri cu amenda platita la termen albatros64 albatros64 Buna ziua! as avea si eu o problema legata de plata amenzilor privind rovigneta. Acum trei ani,am fost surprinsa circuland pe drumul public,fara rovigneta in ... (vezi toată discuția)