avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Am trimis la notar pentru ca trebuie stiut ce opinie au notarii
Doamna evelina78 a deschis acest topic intr-un anume mod, si anume gasindu-si singura solutia; diferenta a fost ca dv., domnule avocat, ati raspuns strict la solutia propusa de dumneaei, iar noi, cam toti ceilalti, i-am oferit alternative si idei. Nu consider ca a fost gresit nici asa, nici asa. Cate capete, atatea pareri !
Ca doamna o vrea sa ia in considerare si celelalte variante, ca n-o vrea...este alegerea exclusiva a dumneaei. Noi consideram ca ne-am facut datoria.
Daca voiam sa raspund strict la intrebarea dumneaei cu privire la actul notarial, imi lua mai putin de cinci minute s-o sun pe cumnata mea, care este notar, si s-o intreb concret... Dar gandul meu a fost ca doamna de fapt vrea sa-si rezolve problema, iar eu stiu si alte variante in acest sens; pe una dintre ele o profesez :).
Ar trebui sa intelegeti ca legea medierii a fost gandita in principal in sensul de a fi prezenti si avocatii la mediere, acestia fiind profesionistii dreptului.
(...) avocatul este ceva vital la mediere.
Vad ca dv. stiti si cum a fost gandita legea medierii :O... Nu va contrazic; probabil ati fost acolo :hm:!
Ce ne facem insa cu faptul ca nu orice speta supusa medierii are si componente juridice?
Mediatorul nu poate ajuta cu nimic in acest caz.
dupa parerea mea mediatorii sunt chiar inutili intr-o chestiune de felul celei ridicate in acest topic.
Eu una niciodata, dar
niciodata, la niciun topic nu mi-am permis sa spun: avocatii/ notarii/ juristii sunt inutili in aceasta speta (desi poate ma manca limba sau... degetele :rolleyes:).
Cu toata prietenia, va rog eu: lasati mediatorii sa decida care speta si care nu se preteaza medierii, asa cum si noi va lasam sa decideti in profesia dv.
.
Din pacate, nu sunteti singurul mediator care nu intelegeti ca avocatii au un rol vital in orice societate si toate societatile dezvoltate au la baza forta avocatiilor.
In ceea ce am spus anterior, nu m-am referit la avocati in general, ci la...dv. :oops:!
Insa, va spun un lucru: eu dau replici doar oamenilor care consider ca sunt destul de deschisi la minte incat sa primeasca o critica constructiva... Celorlalti...nici nu ma obosesc!