avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor - valabilitate act notarial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor - valabilitate act notarial

Buna ziua,

Va rog sa-mi precizati daca se poate face un asemenea document la notar.

Sotul meu m-a inselat, acum regreta dar i-am pus o conditie pe care a acceptat-o.

Sa facem un act la notar care sa contina urmatoare tema: Daca mai este infidel si aduc dovezi in acest sens, el de buna voie si nesilit de nimeni, sa cedeze parte lui de imobil ( avem apartament luat in timpul casatoriei) fetitei noastre ( acum are 4 ani), fara sa mai aiba vreun drept acelui imobil.

Credeti ca se poate face un asemenea document. Daca, da, in cazul repetarii faptei de infidelitate, el se poate ataca la un eventual partaj?

Va multumesc!
buna ziua,
dacă bunul a fost dobândit în timpul căsătoriei, proprietate detinută în devălmășie, care este partea dvs din propr. sau care este partea de proprietate a sotului. pentru donatie trebuie sa faceti dezmembrarea proprietății pe cote părți ca mai apoi soțul să poată dona partea lui de proprietate.
îmi pare rău că unii mediatori, fără pregătire juridică, cred că anumite cazuri se pot rezolva așa ușor!!!!
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
mos 66, utilizator
Daca pana la urmatoare inselare mai aveti un copil , il privati de dreptul lui de la tata ?
mos 66 a scris:

îmi pare rău că unii mediatori, fără pregătire juridică, cred că anumite cazuri se pot rezolva așa ușor!!!!


Dat fiind ca sunt singurul mediator declarat care a postat la acest topic, nu pot decat sa deduc ca va referiti la mine si de aceea am cateva aspecte de semnalat:

1. Doamna nu ne-a intrebat care este procedura prin care sotul si-ar putea dona partea;
2. Daca dv. doriti sa-i furnizati aceste detalii procedurale, aveti libertatea s-o faceti, insa nu este cazul ca mai intai sa faceti un ocol ca sa lasati un biletel pe usa reprezentantilor anumitor profesii;
3. Regretul dv. se refera la o posibilitate fara fundament; afirmatia ca o speta sau alta ar fi "a piece of cake" pt. un mediator nu imi apartine; de fapt, cazurile usoare nu ajung la mediere;
4. Existenta sau nonexistenta studiilor juridice este o simpla speculatie a dv. si...nu e frumos :thumbdown:!
Ar trebui sa intelegeti ca legea medierii a fost gandita in principal in sensul de a fi prezenti si avocatii la mediere, acestia fiind profesionistii dreptului.Acesta este aspectul care face o diferenta covarsitoare intre tarile sarace si cele dezvoltate...deoarece avocatul este ceva vital la mediere.
Mediatorii au un alt rol...

Din pacate, nu sunteti singurul mediator care nu intelegeti ca avocatii au un rol vital in orice societate si toate societatile dezvoltate au la baza forta avocatiilor.
Acolo unde se evita avocatii se ajunge ca in Romania, o tara bogata si care poate fi puternica dar datorita manipularii impotriva avocatiilor s-a ajuns la o adevarata prabusire sociala, economica si morala...la o saracie demna de mila...oricui...

Dreptul este ceva care daca ar fi simplu nu ar mai fi nici facultatea de drept si nici specializarea numita avocatura...

Mediatorul nu poate ajuta cu nimic in acest caz.

Am trimis la notar pentru ca trebuie stiut ce opinie au notarii intrucat dreptul tot de avocati este dirijat chiar si in Romania ( in destul de mica masura...insa...) pentru ca daca nu ar fi asa societatea s-ar prabusi definitiv la cate incompetenta exista in general...

Mediatorii nu trebuie sa se simta jigniti daca nu au dreptul la baza ca nici avocatii nu se simt jigniti daca cineva le zice ca nu au la baza fizica atomica si nu se pricep la asa ceva...

E bine ca mediatorii sa se limiteze sa faca ceea ce stiu ei sa faca si anume sa faca oamenii sa se inteleaga dar sa lase avocatii care sunt profesionisti in drept sa se ocupe de problemele juridice.
Ca exista anumite tipizate si ca mediatorii se pot descurca este alta problema dar dupa parerea mea mediatorii sunt chiar inutili intr-o chestiune de felul celei ridicate in acest topic.

Din pacate, mediatorii cred ca ei pot face absolut orice ceea ce este total fals...mai ales atunci cand e vorba de drept si nu au studiu aprofundat de drept.

Si cei de la AS fac dreptul prin anul I, dar nu cuteza sa se considere juristi...
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Am trimis la notar pentru ca trebuie stiut ce opinie au notarii


Doamna evelina78 a deschis acest topic intr-un anume mod, si anume gasindu-si singura solutia; diferenta a fost ca dv., domnule avocat, ati raspuns strict la solutia propusa de dumneaei, iar noi, cam toti ceilalti, i-am oferit alternative si idei. Nu consider ca a fost gresit nici asa, nici asa. Cate capete, atatea pareri !
Ca doamna o vrea sa ia in considerare si celelalte variante, ca n-o vrea...este alegerea exclusiva a dumneaei. Noi consideram ca ne-am facut datoria.
Daca voiam sa raspund strict la intrebarea dumneaei cu privire la actul notarial, imi lua mai putin de cinci minute s-o sun pe cumnata mea, care este notar, si s-o intreb concret... Dar gandul meu a fost ca doamna de fapt vrea sa-si rezolve problema, iar eu stiu si alte variante in acest sens; pe una dintre ele o profesez :).

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ar trebui sa intelegeti ca legea medierii a fost gandita in principal in sensul de a fi prezenti si avocatii la mediere, acestia fiind profesionistii dreptului.
(...) avocatul este ceva vital la mediere.


Vad ca dv. stiti si cum a fost gandita legea medierii :O... Nu va contrazic; probabil ati fost acolo :hm:!
Ce ne facem insa cu faptul ca nu orice speta supusa medierii are si componente juridice?

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mediatorul nu poate ajuta cu nimic in acest caz.
dupa parerea mea mediatorii sunt chiar inutili intr-o chestiune de felul celei ridicate in acest topic.


Eu una niciodata, dar niciodata, la niciun topic nu mi-am permis sa spun: avocatii/ notarii/ juristii sunt inutili in aceasta speta (desi poate ma manca limba sau... degetele :rolleyes:).
Cu toata prietenia, va rog eu: lasati mediatorii sa decida care speta si care nu se preteaza medierii, asa cum si noi va lasam sa decideti in profesia dv.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
.
Din pacate, nu sunteti singurul mediator care nu intelegeti ca avocatii au un rol vital in orice societate si toate societatile dezvoltate au la baza forta avocatiilor.


In ceea ce am spus anterior, nu m-am referit la avocati in general, ci la...dv. :oops:!

Insa, va spun un lucru: eu dau replici doar oamenilor care consider ca sunt destul de deschisi la minte incat sa primeasca o critica constructiva... Celorlalti...nici nu ma obosesc!

Alte discuții în legătură

Partaj in caz de divort Aniu Aniu Buna ziua, As dori sa va explic in cateva cuvinte povestea mea si daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva scurte intrebari. Va multumesc in ... (vezi toată discuția)
Medierea: desfacerea casatoriei si incredintare minor trope_doi trope_doi Cautand o anumita hotarare judecatoreasca am “rascolit” Google si am “descoperit” o sentinta in care doi adulti – prin mediere ... (vezi toată discuția)
Acordul de mediere investit cu titlu executoriu Ciobanu Vasile Ciobanu Vasile In diferite cercuri de discutii cu referire la mediere, apare din ce in ce mai des o dorinta exprimata de mediatori [b]\"acordul de mediere sa fie executoriu, ... (vezi toată discuția)