avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane asociatie

are voie presedintele asociatiei de proprietari sa treaca persoane in plus la intretinere pe un apartament cu afirmatia ca a vazut cand dumnealui lucreaza in fiecare zi si nu au facut ceilalti proprietari cerere scris precum locuiesc mai multe persoane in apartament?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:44, 16 Iunie 2014
Aceasta este o problema des intalnita in cadrul Asociatiilor de Proprietari.Una dintre solutii ar fi alegerea unui comitet,in cadrul Adunarii Generale, comitet care sa furnizeze administratorului,lunar,un tabel cu numarul de persoane ce au locuit in imobil.O persoana poate fi trecuta pe lista cotelor de intretinere daca a locuit mai mult de 15 zile in apartament.Cea mai sigura metoda este angajarea unui portar care sa monitorizeze intrarile si iesirile din bloc.Atat timp cat vor exista blocuri iar locatarii nu-si vor declara corect numarul de persoane din apartamente, aceasta problema nu va avea rezolvare. Solutia administratorului si a presedintelui cerber nu este acceptabila.
Nu ar fi rau sa folositi si ceva semne de punctuatie, e cam greu de inteles mesajul dvs.

In principiu, presedintele nu are voie sa faca nimic de capul lui, deciziile se iau, in mod democratic, in comitetul executiv.
Frumos ar fi fost sa intrebe proprietarul asupra numarului de persoane care locuiesc, in cazul in care nu se inteleg se poate cere ajutorul politistului de proximitate pentru stabilirea adevarului.

Contestati listele de plata in termen de 10 zile de la afisarea lor. Cereti numar de inregistrare. Trebuie sa primiti explicatii in termen de 7 zile.
Comitetul executiv detine competenta sa opereze modificari asupra numarului de persoane-la cererea locatarului,sau in cazuri motivate din oficiu in situatia cand acesta refuza inregistrarea in evidenta de calcul a cotelor de intretinere
oanamoro a scris:
are voie presedintele asociatiei de proprietari sa treaca persoane in plus la intretinere pe un apartament cu afirmatia ca a vazut cand dumnealui lucreaza in fiecare zi si nu au facut ceilalti proprietari cerere scris precum locuiesc mai multe persoane in apartament?

Da, voie si chiar indatorirea sa treaca numarul corect de persoane daca proprieatrul nu declara numarul adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de persoane la cotele de intretinere. avy33 avy33 Buna ziua Incepind din luna august si pina in prezent , in apartamentul vecin(perete comun cu al meu) locuiesc 4 persoane, uneori chiar 5 persoane.In tabelul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apartament nelocuit mihaelalc mihaelalc Buna ziua, Va scriu despre situatia unui apartament nelocuit de un an, dar pentru care asociatia ne obliga sa platim intretinere pt. o persoana (cam 10 ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere asociatie de proprietari traianp traianp buna ziua am si eu o intrebare. il cadrul asociatiei de proprietari in care locuiesc sunt anumite persoane care locuiesc permanent nu platesc intretinerea pe ... (vezi toată discuția)