avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar de persoane la cotele de intretinere.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar de persoane la cotele de intretinere.

Buna ziua
Incepind din luna august si pina in prezent , in apartamentul vecin(perete comun cu al meu) locuiesc 4 persoane, uneori chiar 5 persoane.In tabelul nominal cu cheltuielile de intretinere sunt trecute 2 persoane.Am facut sesizari verbale la asociatia de proprietari , dar se pare ca nu se vrea sa ii treaca cu numarul real de persoane .
As dori sa stiu ce putem face in cazul acesta ca sa fie trecuti la intretinere cu numarul real de persoane care locuiesc mai mult de 15 zile pe luna .Ce cale legala trebuie urmata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:17, 5 Decembrie 2009
Numai comitetul asociatiei poate face ceva, desi si in acest caz este destul de delicata problema, intrucat introducerea la cotele de intretinere se face pe baza declaratiilor proprietarului.
Si daca declaratiile proprietarului sunt false sau a dat ceva la asociatie sa fie trecut cu mai putine persoane, ce se poate face in aces caz?
E normal ca unii sa plateasca cite persoane sunt in apartament si altii nu?
Nu e normal, dar presedintele asociatiei poate forta lucrurile. In cazul in care va fi contestata decizia lui de catre proprietarul cu pricina, ce va face? Probabil se va certa cu proprietarul. Ideea e ca ca si Dv. si alti proprietari care va impartasesc parerea sa-l sprijine.
Pentru @avy33:
Presedintele, conform Art.17 din Norme, poate da dispozitie admin sa treaca in calculul listei pe cei 2 sau 3 in plus, observati de dvs, la ap respectiv.
In locul sesizarii verbale, faceti o sesizare scrisa catre comitet. La fel si ceilalti vecini daca cunosc aceasta situatie. Daca exista un aranjament intre pres si ap respectiv, cel dintai nu mai are incotro.
Pentru a nu "forta lucrurile" pres poate chema legal politistul de proximitate, pentru a verifica cartea de imobil, ocazie cu care sunt depistati cei care stau nedeclarati, controlul implica mai multe faze.
Ca sa fie trecuti la cotele de intretinere trebuie sa se faca dovada locuirii acelor persoane mai mult de 15 zile, or politistul de proximitate poate, in cel mai bun caz, sa faca control de rutina in cate o dimineata, nu sa stea sa pazeasca apartamentul respectiv.
Intr-un apartament pot locui persoane fara a fi trecute in cartea de imobil, deci consuma, dar la un control de rutina, daca acestea sunt descoperite, nu inseamna deloc ca s-a si dovedit locuirea lor acolo, ci pur si simplu o vizita peste noapte.
Marturia vecinilor poate fi luata in considerare la "fortarea lucrurilor" :), dar la caz de demonstrare legala, ma tem ca acestia nu vor dori sa se implice prin marturii scrise si nici verbale.
Metoda care poate da cele mai bune rezultate, dar nu garantate, este o luare in discutie a acestei situatii la prima sedinta a comitetului executiv, cu participarea proprietarului si stabilirea de comun acord a numarului de persoane. Ma intreb insa in cate asociatii de proprietari ar fi posibil acest lucru?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclararea persoanelor la intretinere luuminita luuminita recent am fost aleasa presedinte la un bloc si sunt cateva apartamente care au persoane nedeclarate la intretinere. La un apartament cu 2 camere sunt trecute ... (vezi toată discuția)
Numar persoane asociatie oanamoro oanamoro are voie presedintele asociatiei de proprietari sa treaca persoane in plus la intretinere pe un apartament cu afirmatia ca a vazut cand dumnealui lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Introducere persoane la intretinere pe baza declaratiei vecinilor…legal? floridi67 floridi67 De putin timp sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect de ... (vezi toată discuția)