avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie suspendare permis auto

Buna ziua,
Vreau sa fac o contestatie deoarece am fost oprit de un agent de politie, care mi-a suspendet permisul de conducere pe motiv ca nu am acordat prioritate de trecere unui pieton. Trebuie sa mentionez ca era o masina parcata in fata trecerii de pietoni, iar pietonul se deplasa paralel cu bordura si s-a angajat in traversare cand eu eram in dreptul trecerii de pietoni. Am vreo sansa sa castig, iar daca pierd cam cat trebuie sa platesc taxe de judecata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: chris1 , utilizator 17:53, 21 Iunie 2014
chris1 a scris:
(...) iar daca pierd cam cat trebuie sa platesc taxe de judecata?

20 de lei taxă judiciară de timbru, pe care o plătiți la începutul litigiului și pe care, dacă pierdeți, nu mai aveți cum să o recuperați.
Puteti intocmi plangere contraventionala, insa legalitatea si temeinicia procesului verbal vor fi greu de rasturnat in lipsa unor martori. In fapt, contraventia este reala, era un pieton care s-a angajat in traversare regulamentar. Chiar daca nu circula pe trotuar, fiind in apropierea trecerii, dvs trebuia sa anticipati faptul ca se va angaja in traversare si sa ii acordati prioritate.

Off topic: Exista si politisti rutieri care apreciaza corect situatiile, insa sunt extrem, extrem de rari.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Oportunitatea depunerii unei plângeri împotriva unui proces verbal de contravenþie cristianrazvan88 cristianrazvan88 Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere si am fost amendat cu suma de 300 de lei cu posibilitatea de a plati 150 lei in 48 de ore, pentru ... (vezi toată discuția)
Retinere permis (pieton pe trotuar) tibi_gy tibi_gy Salut Mi-a fost retinut permisul pentru ca am trecut pe o trecere de pietoni in dreptul careia, pe trotuar (cam la 1 metru de marginea drumului) se afla o ... (vezi toată discuția)