avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte

Care este cota de TVA aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte, dupa ce prima a fost cumparata cu cota de 5% de catre o persoana fizica impreuna cu sotia?
Din cate am citit, se pare ca TVA in cota redusa se aplica numai la cumpararea unei singure locuinte...asa ca se pare ca la urmatoarea pe care vreau sa o cumpar, cota de tva ce se aplica este de 24%?
Stiu ca anumiti dezvoltatori mentioneaza ca pretul apartamentului pe care il vand are cota de 5 % inclusa, ceea ce inseamna ca pretul creste daca am beneficiat o data de cota redusa?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
cashalot, utilizator
Cel mai recent răspuns: cashalot , utilizator 18:56, 15 Iunie 2014
Din pacate, este asa cum ati spus: la a doua achizitie se plateste 24% T.V.A. iar daca dezvoltatorul include in pret 5%, se va adauga diferenta de 19%.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie 1/2 din imobil impreuna cu o persoana diferita de sotie Cezarcj Cezarcj Buna ziua, In cazul in care eu nu mai indeplinesc criteriile pt achizitie imobil cu TVA 5% si cumpar doar 1/2 dintr-o locuinta impreuna cu o persoana ce nu ... (vezi toată discuția)
Modalitate aplicare tva la 5% la locuinte dana_burca dana_burca Avand in vedere reducerea TVA la 5% la locuinte, se da urmatoarea situatie: urmeaza sa achizionez un imobil care se incadreaza in prevederile legale, ... (vezi toată discuția)