avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime pt cetateni straini
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime pt cetateni straini

Buna ziua,

Am de intocmit o adeverinta de vechime pt doi cetateni care au lucrat la noi in perioada 1993-1995 pt a o prezenta la Casa de Pensii Bucuresti. Am gasit statele de salarii de la vremea respectiva, insa in state, la retineri si impozit, apare "0". Exista o lege conform careia cetatenilor straini nu li se opreau taxele? Stie cineva, ceva? Iar adeverinta trebuie sa fie vizata si de ITM. :O Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 17 Iunie 2014
Intr-adevar, perioada 1993-1995 va trebui vizata de catre ITM.

Potrivi Ordinului nr.826/2014, tariful care se percepe de catre ITM de la persoanele fizice, juridice, de la persoanele fizice autorizate şi de la alte entităţi constituite în condiţiile legii pentru categoria de servicii prestate - eliberare adeverinte - este de 20 lei/document.
Exista un anumit format al adeverintei? Ma gandesc la faptul ca nu este formatul de adeverinta din prezent care tine locul carnetului de munca pt ca eu trebuie sa mentionez daca s-a virat contributia de asigurari sociale, pensia suplimentara etc, iar in prezentul format nu se face referire la aceste aspecte.
Revin cu rugamintea de a-mi spune cineva temeiul legal (daca exista) pt care nu se retineau taxele, inclusiv impozitul, pt cetatenii straini care lucrau in Romania in baza permiselor de munca din perioada 1993-1995. Multumesc!
Din ce stat erau acei salariati?
Statul de salarii la sectiunea "Personal strain", chiar asa apar si pe centralizatorul statului.

Desi in dreptul fiecarui salariat strain, la impozit si taxe, apare "0", pe centralizator, la "salariati straini" - la "total impozit" am o anumita suma si mai imi apare ca s-a mai platit ceva in valoare de 25%...
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
alinadobre, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pentru un salariat roman detasat in franta Spiridush Spiridush Societatea are un salariat detasat in Franta, pentru care s-a obtinut Formularul E101. Salariul ,contributiile si impozitul pe venit ii sunt platite in ... (vezi toată discuția)
legislatia privind conditii de detasare angajati in austria primba primba Buna seara, tuturor. E prima mea postare pe forum si va cer ajutorul. O firma din Romania, cu angajati va avea un contract cu o firma din Austria, prin care va ... (vezi toată discuția)