avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistare apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistare apa rece

buna ziua,
puteti sa-mi spuneti daca este posibil ca asociatia de proprietari sa sisteze furnizarea de apa rece pur si simplu???
o cunostinta a primit in posta o hartie trasa la imprimanta,pe o coala A4,fara plic,nedatata/semnata/sau stampilata, in care scria cv de genul:
"va rugam sa platiti restantele deoarece pe data de 20 iunie asociatia va sista furnizarea de apa rece in caz de neplata.Va rugam sa nu neglijati aceasta somatie ca sa evitati problemele cu vecinii bun platnici.
Mentionez ca asociatia pana in acest moment nu a cerut in Instanta recuperarea datoriilor...va spun sigur aceasta.
Mentionez si ca in scara respectiva din cele 20 de apartamente...vreo 3-4 ap. au datorii pana in 5000 lei,unul are datorii de vreo 17000lei si ceilalti sunt la zi sau cu o luna -doua cel mult intarziere(adica datoriile p scara nu depasesc 35000-40000lei...si stiu de la alte surse ca sunt scari care au datorii de 4-5 ori mai mari ca acestea si au cel mult oprita apa calda sau nici macar aia...
Cel mai recent răspuns: geogeorge , utilizator 00:18, 18 Iunie 2014
Nu va suparati ,dar este regretabil sa fie necesare demersuri suplimentare pentru a determina proprietarii sa isi achite obligatiile de intretinere curente.
Este intemeiata somatia asociatiei de proprietari care cu scopul nemajorarii debitului,poate dispune sistarea provizorie a utilitatilor pana la achitarea debitului acumulat
Nu este de preferat de asteptat majorarea debitelor care pot ingreuna recuperarea acestora situatie si perioada in care furnizorul de utilitati apa-prin clauza contractual prevazuta are dreptul sa sisteze provizoriu furnizarea apei la intreg imobilul
Este anormal,ca pentru o minoritate de rau platnici,sa sufere majoritatea acelora cu intretinerea la zi
Apa poate fi oprita oricand din diverse motive: avarie pana la bloc, avarie pe scara, avarie intr-un apartament, neplata facturilor catre furnizori, restante catre asociatie s.a.m.d.
Asa cum nimeni nu poate pretinde unui magazin sa livreze paine sau pantofi fara sa plateasca, nici furnizorul, distribuitorul, asociatia... nu pot fi obligate sa furnizeze apa cuiva care nu o plateste.
ce autoritate are o simpla asociatie de proprietari daca furnizorul nu i-a impus /nu i-a solicitat sa sisteze aceste servicii????
asociatiile de proprietari in frunte cu presedintii lor si cu administratorii ar trebui sa isi recupereze restantele legal in instanta,sa nu lase datoriile sa se prescrie si sa actioneze promt si in termen in interes de serviciu...astfel sa asigure buna convietuire intre locatari
dupa ce ca majoritatea administratorilor sunt incompetenti si nici macar nu stiu ce contracte au cu furnizorii sau ce cuprind acele contracte,isi mai pun si lumea in cap
In ce temei legal fac asta?????
legea 241/2006 spune clar ca sistarea furnizarii apei se poate dispune daca in termen de 45 de zile utilizatorul nu si-a achitat contravaloare serviciilor prestate,indiferent de cuantumul sumelor restante,in baza unei notificari aplicabile in 5 zile de la instiintare..deci ,in cazul asta,ce autoritate si in ce temei legal asociatiile de proprietari intrerup furnizarea apei doar la anumite scari,blocuri,apartamente,atat timp cat nu conteaza suma restanta ,ci doar daca au trecut cele 45 de zile???dc se procedeaza astfel???cum de se incalca unul dintre principiile fundamentale ale dreptului-dreptul la egalitate in fata legii(legea se aplica la fel pt orice persoana,nu??)
...pentru ca daca ar fi corecti intradevar si si-ar face treaba nu s-ar mai ajunge aici...
ar trebui probabil sa opreasca tuturor locatarilor care incalca acest contract ,dar in acest caz cu siguranta ca 80% din oras va trai ca in antichitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa la comun dancormoran dancormoran bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea ... (vezi toată discuția)
Sistare apa potabila doriodan doriodan Buna seara, Locuiesc intrun imobil cu foart multe restante la utilitati si comitetul executiv a hotarat ca la un apartament cu restante de peste 100 ... (vezi toată discuția)
Rau platnici cote intretinere bloc Ioan-Dorin Ioan-Dorin In asociatia noastra de proprietari avem 5 rau platnici a cotelor lunare de intretinere, astfel incat au acumulat, pana la aceasta data, cca 16000 lei.Cu toate ... (vezi toată discuția)