avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa la comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa la comun

bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea scumpa...ce pot face celelate apart in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:59, 7 Iunie 2013
ar fi trebuit sa va constituiti in asociatie...daca nu ati facut-o, ar trebui sa va puneti de acord toti ceilalti si sa-l chemati in judecata pe restantier !
O varianta este sa infiinteze asociatie de proprietari si in temeiul disp art 49,50,51 din L nr 230/2007 sa demareze procedura legala de recuperarea sume cu titlu de restanta
este logic raspunsul dvs,dar am specificat...4 apart din 8 nu vor sa mai plateasca.din pacate sunt si cei care nu doresc infintarea asoc!
pana acum cum era achitata factura catre furnizor si de catre cine daca nu ati avut asociatie?
catre cine era emisa factura?
in situatia in care nici nu se doreste infiintarea asociatie de proprietari,furnizorul de utilitati,in final va ajunge sa sisteze furnizarea serviciilor pana la achitarea debitului acumulat
L nr 230/2007 ART. 5
(1) Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate
plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât
aceea de locuinţă, din cadrul unei clădiri. Acordul se consemnează într-un tabel
nominal, anexă la acordul de asociere.


Pentru infiintare asociatie de proprietatri,legiutorul a prevazut ca nu este necesar acordul tuturor proprietarilor,ci a 50+1 dintre acestia
Daca proprietarii buni platnici constientizeaza situatia cu care se confrunta,respectiv sa fie cu obligatiile achitate la zi si din cauza rau platnicilor sa ajunga la sistarea furnizarii utilitatilor,ar trebui ca acestia sa gaseasca formula prin care sa poata determina 50 +1 dintre ei sa fie de acord cu infiintarea asociatiei de proprietari ,situatie in care normele in domeniu prevad posibilitatea legala de solutionare recuperare sume cu titlu de restanta

Alte discuții în legătură

Sistare apa rece geogeorge geogeorge buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca este posibil ca asociatia de proprietari sa sisteze furnizarea de apa rece pur si simplu??? o cunostinta a primit in ... (vezi toată discuția)
E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Sistare furnizare apa luis29 luis29 Operatorul care distribuie apa in oras a luat masura de a opri furnizarea la o asociatie de propietari pentru neachitarea facturilor. Legat de asceasta ... (vezi toată discuția)