avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare paternitate

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat. Am un copil nascut in noiembrie 2008, tatal biologic fiind din afara casatoriei, la nastere copilul a primit totusi numele sotului, (sotul stia ca nu este copilul lui, deoarece noi eram despartiti in fapt, nu si in acte), ulterior am intentat actiune de divort, finalizandu-se in 2010.
Ce pot sa fac sa nu mai fie copilul pe numele fostului sot, ci pe numele tatalui biologic al copilului, care acum consimte sa fie trecut pe numele lui.
Exista vreo sansa sa reusesc sa ii schimb numele si sa il aiba in acte pe adevaratul tata sau e prea tarziu?
Va multumesc
O tagada de paternitate, insa aveti o problema cu termenul ca e de 3 ani de la data nasterii copilului.
Poate porni acțiunea mama în numele copilului, acțiunea nu se prescrie în timpul vieții copilului.
Tagada de paternitate ar putea fi introdusa de tatal biologic? care ar putea sustine ca abia a aflat sica isi doreste copilul?
Am stat linistita pana acum, dar brusc fostul sot care nu e si tatal biologic isi doreste sa impartim custodia copilului si chiar sa o ia in vacanta in tara unde locuieste acum si nu vreau sa se intample acest lucru.
Da, și tatăl biologic poate intenta acțiunea.Legea prevede condiția dovedirii paternității sale față de copil, pentru admiterea acțiunii.
Acțiunea prezumtivului tată biologic se introduce împotriva soțului mamei și a copilului.
In primul rand trebuie sa aveti macar 2700 lei pt ADN.
Apoi ar fi bine sa platiti avocat sa va redacteze actiunea daca nu veti putea plati avocatul si casa va reprezinte.
Daca nu aveti bani nu aveti sanse...

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii pornita de mama farcasalexa farcasalexa Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt casatorita de multi ani si la un moment dat a intervenit separarea, fara a inainta actele de divort vreunul dintre ... (vezi toată discuția)
Bună ziua !!!mam divorțat în ianoarie în anul 2017 ,și am ... Ionelacrusnischi Ionelacrusnischi Bună ziua !!!Mam divorțat în Ianoarie în anul 2017 ,și am născut în Februarie 2017 și băiatul este trecut pe numele fostului soț? Și eu sant ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate constantin29 constantin29 Buna ziua,am o dilema care nu imi da pace am avut si inca am o relatie cu sotia unui amic ,relatie care a inceput in urma cu mai bine de 10 ani si continua si ... (vezi toată discuția)