avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot fi constransi?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot fi constransi?

Stiu ca infractiunile de santaj si amenintare se probeaza cu martori.Daca atunci cand s-au intamplat acele lucruri,au existat martori,eu ii numesc,dar ei refuza sa se implice,pot fi in vreun fel constransi sa declare ceea ce au vazut?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:12, 11 Mai 2009
cand ajungeti in fata instantei, vor fi citati si daca nu se prezinta li se poate aplica o amenda sau daca avocatul dvs. insista si judecatorul apreciaza ca marturia lor este esentiala in solutionatea cauzei pot fi adusi cu mandat, dar aceasta ultima varianta se aplica destul de rar, mai mult de atat nu pot fi constransi, iar daca aveti si alte probe-in cazul santajului inscrisuri sau inregistrari, probabil instanta se va pronunta in baza lor daca martorii nu se prezinta.
Plangerea pentru santaj trebuie depusa la politie sau la parchet?
Plangerea se depune la organul de urmarire penala, adica fie la politie , fie la parchet....
In faza de inceput a cercetarii,cel invinuit de aceste lucruri,este si el chestionat,sau macar anuntat ca impotriva lui s-a facut plangere penala?Intentia mea este mai degraba sa-l sperii pe acest nemernic care de 2 saptamani imi face viata un calvar(acuzatia de santaj si amenintare,repet,exista).
desigur, va fi anuntat dspre invinuirea ce i se aduce si va invitat sa dea declaratii

Alte discuții în legătură

Am nevoie urgent de ajutor cocoxxl cocoxxl Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere pey pey se poate renunta la plangere penala pt agresiune fizica si amenintare cu moarte in instanta la judecatorie (vezi toată discuția)
Dacă am făcut o declarație ca ma bătut partenerul și o iau ... Andreea12389ff Andreea12389ff Dacă am făcut o declarație ca ma bătut partenerul și o iau declarația înapoi și am trecut și prin tribunal se poate lua înapoi? (vezi toată discuția)