avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM-concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM-concediu fara plata

In cazul in care un angajat doreste concediu fara plata o luna de zile pentru studii, e obligatorie suspendarea CIM-ului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 18 Iunie 2014
Va multumesc frumos pentru raspuns! Imi cer scuze pentru mesajele consecutive.

Pe cerere nu apare vreun acord. Dar se practica suspendarea, ca uzanta, desi nu e reglementat nicaieri (ROI sau altceva), nici nu se cere acordul.

Suspendarea, din ceea ce am inteles eu, contribuie la calcularea vechimii in munca si de aceea am intrebat de diferente.

Le-as fi facut o sesizare ca au suspendat contractul fara acord. Se poate?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
josette2014, utilizator
Puteti depune o sesizare , dar cea mai viabila solutie este instanta de judecata intrucat aceasta are competenta anularii deciziei de suspendare in lipsa acordul partilor - art.54 C.mun. -.
Banuiesc ca decizia de suspendare o are angajatorul (nu trebuia sa mi se comunice si mie?) si ca fara aceasta nu mi-ar fi putut suspenda contractul.

Imi permit sa intreb daca o pot cere (decizia de suspendare)? Adica, daca exista la dosarul personal si se supune HG500/2011, conform caruia ar putea fi solicitata?
Decizia de suspendare trebuia sa va fie comunicata si dvs. In acest sens, puteti depune o cerere scrisa la angajator , in baza art.8 alin.3 lit.a din HG nr. 500/2011, sa va elibereze o copie certificata de pe aceasta decizie.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)