avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Catalogare boala profesionala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Catalogare boala profesionala

in cazul unei herni de disccare va trebui operata cum este socotita aceasta bola la soferi de camioane
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:47, 20 Iunie 2014
Comisia de expertiza medicala din judet este singura in masura sa stabileasca daca boala respectiva se incadreaza ca boala profesionala.
In caz afirmativ, evenimentul produs va trebui cercetat de catre firma/ ITM ca boala profesionala si/ sau accident de munca si intocmit formularul FIAM de raportare.
Boala profesionala trebuie mai intai semnalata ca atare de catre un medic(oricare ar fi acesta, la care s-a prezentat bolnavul) prin intocmirea formularului BP1. Acest formular de transmite la Directia de Sanate Publica, care in tremen de 7 zile va incepe cercetarea . Daca boala profesionala se confirma, comisia de la DSP va intocmi formularul BP2 pe baza caruia se face declararea bolii profesionale. Boala profesionala nu se cerceteaza nici de angajator nici de ITM. Doar intoxicatia acută profesională se declară, se cercetează şi se înregistrează atât ca boală profesională, cât şi ca accident de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Doresc să dau firma în judecată Felix Moga Felix Moga V-am deranjat cu acest subiect acum câteva luni în urmă. Între timp am mai aflat câte ceva, amănunte care îmi dau de furcă. Spre pildă Legea 319 din ... (vezi toată discuția)
Accident de munca valentin198 valentin198 in urma conditiilor grele de munca am capatat o hernie de disc , cum pot actiona in instanta angajatorul? (vezi toată discuția)