avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 intabulari pe un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 intabulari pe un teren

Buna ziua,

Am achizitionat acum 2 ani doua parcele de teren intabulate in doua numere de top diferite. Acum o luna am reusit de iau legatura cu vecinul care are proprietatea langa mine si am constatat ca una dintre parcelele cumparate de mine prin contract notarial este intabulata si pe el in baza unei mosteniri. Care este rezolvarea in aceasta privinta? Mentionez ca dupa o harta veche de la primarie, se vede clar unde este amplasamentul parcelei si este notata cu numarul top ce figureaza pe cf-ul meu, insa pe harta de la cadastru, numarul meu top este sarit. Cum putea fi intabulat acest teren in acest caz? Nu verifica nimeni nimic acolo?
Cel mai recent răspuns: pacool , utilizator 18:54, 22 Iunie 2014
Pentru a fi întabulată o suprafață este necesară o documentație cadastrală. La data când ați cumpărat una din parcele, trebuia să existe o documentație cadastrală realizată în sistem stereo 70, cu coordonate de GPS. Dacă ar fi existat vreo suprapunere cu terenul vecin , cel dobândit prin moștenire, nu mai era posibilă o altă întabulare.
Solicitați la biroul de cadastru copii după actele care au stat la baza întabulării vecinului, respectiv documentația cadastrală, și verificați amplasamentele cu ajutorul unui expert cadastral.În funcție de cele găsite pe teren ,puteți solicita rectificarea cărții funciare.
Cât privește harta veche a primăriei, aceasta este clar că nu a fost actualizată,
Revin cu informatii. Veciunul meu si-a intabulat terenul inaintea mea si din cate mi-a spus un expert cadastral actele lui sunt in regula, terenul lui il inghite pe al meu complet, ale mele sunt in regula, doar ca cine a facut intabularile a gresit undeva... spune ca trebuie sa ma adresez unei instante sa reglementeze problema si probabil o sa pierd eu ca in arhiva se vede la el ceva de legea 18. Intrebarea mea este, daca unuia dintre noi i se anuleaza intabularea, va fi depagubit in vre-un fel? Nu as crede ca instanta imi anuleaza mie un numar top intreg si lasa asa... nu mai suntem in vremurile alea... si nu ar fi corect nici pentru el daca are actele in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire si revendicare vasilix vasilix Buna ziua . As dori parere avizata in ceea ce priveste situatia mea. Am un teren compus din curti cladiri si gradina pe care am dobandit titlul te ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Suprapunere parcele trenuri Alex_Rat Alex_Rat Suprapunere parcele trenuri, Buna ziua, Tatal meu are o parcela de teren extravilan intabulata in 2002 cu numar cadastral si carte funciara cu schema ... (vezi toată discuția)