avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort mediator

daca partile sunt de acord cu divortul,se mai da si un timp de gandire pana cand se hotaraste desfacerea casatoriei?sau la prezenta si acordul ambilor se hotaraste desfacerea casatoriei pe loc?
1. Divorț de comun acord, acesta s a soluționat în instanta ,este rezolvat.
2. Partajarea amiabila de a locui între parti a bunului comun ,pana la vânzare. Cum una din parti nu vrea vânarea cealaltă nu poate pătrunde in imobil nici cu politia deoarece este acest acord de mediere.
La divorț judecătorul nu a incuviintat decât divortul punctul 2 a rămas inexistent.
Ce se poate face? Bănuiesc ca doar partajarea în instanta poate anula acordul? Mulțumesc!

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

@leonardy44, oferiți mai multe detalii. Care a fost obiectul Acordului de mediere? L-ați depus deja la instanță?

Un Acord de mediere este o convenție părților, deci un contract și, prin urmare, produce efecte între părți. Dar, ca orice alt contract, poate suferi modificări dacă ambele părți sunt de acord. Ați putea face un partaj prin mediere, cu beneficiul reducerii taxei judiciare de timbru la 50%, conform Legii taxelor de timbru.. Prin urmare, ați putea încheia un alt Acord de mediere, prin care să modificați înțelegerea la care s-a ajuns atunci și să faceți un partaj voluntar, deoarece acea înțelegere nu a fost, se pare, cea mai potrivită. . Dacă totuși doriți să vă războiți prin instanță, încercați să-l anulați, deși nu cunosc niciun caz similar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)