avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxa pentru emiterea autorizatiei de construire
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxa pentru emiterea autorizatiei de construire

Va rog sa ma indrumati catre calculul corect pe care ar trebui sa-l faca o primarie cu privire la valoarea taxe pt. emiterea autorizatiei de construire ,pt. o societate comerciala,constructie ce are alta destinatie decat cea de locuinta.Eu stiu ca valoarea taxei pt. emiterea AC , pt astfel de cladiri,este de 1 % din valoarea C+M a lucrarii (din devizul general). Dilema mea este C+M cu TVA sau fara TVA?Va rog sa ma lamuriti cu un raspuns sau sa-mi oferiti fundamentarea legala a calcularii acestei taxe.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 21:44, 20 Iunie 2014
daca sunteti platitor de TVA atunci TVA nu este parte a valorii, ci o taxa pusa pe valoare... deci, orice baza de calcul in sensul celor prezentate exclude TVA!!
daca sunteti neplatitor de TVA, atunci sunteti consmatorul final - cel care suporta TVA si in acest caz TVA este parte a valorii, caz in care baza de calcul in sensul celor prezentate mai sus include si TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul taxa autorizatie de construire crinarug crinarug Astazi am primit de la un inspector al unei primarii din Bucuresti, urmatoarea formula de calcul pentru determinarea taxei pentru autorizatia de construire ... (vezi toată discuția)
Taxa autorizatie construire andreeacostea andreeacostea Buna, am si eu o nelamurire, am fost la primarie pt autorizatia de construire, iar la calculul taxei mi-au aplicat procentul de 1% la valoarea C+M+TVA. Am tot ... (vezi toată discuția)
Taxa autorizatie de construire andr33apn andr33apn Buna ziua, Cum se calculeaza/interpreteaza taxa pentru autorizatia de construire in virtutea art.267, alin.(8) \" Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de ... (vezi toată discuția)