avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa autorizatie construire
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa autorizatie construire

Buna, am si eu o nelamurire, am fost la primarie pt autorizatia de construire, iar la calculul taxei mi-au aplicat procentul de 1% la valoarea C+M+TVA. Am tot cautat in lege dar nicaieri nu este specificat TVA-ul, scrie doar valoarea C+M. Ce stiti referitor la TVA, se tine cont de el sau nu in calculul taxei pt autorizatie?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 17:59, 18 Noiembrie 2010
andreeacostea a scris:

... la calculul taxei mi-au aplicat procentul de 1% la valoarea C+M+TVA.

Conform legii taxa pentru AC este 0,5% din C+M. Calculul valorii C+M(la care se aplica 0,5%) respecta o formula care se regaseste in Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru emiterea autorizatiei de construire dianasandu dianasandu Va rog sa ma indrumati catre calculul corect pe care ar trebui sa-l faca o primarie cu privire la valoarea taxe pt. emiterea autorizatiei de construire ,pt. o ... (vezi toată discuția)
Se poate pune taxa pe o valoare cu tva? curioso curioso As vrea sa obtin o autorizatie de construire pt o locuinta individuala. Legea zice ca taxa pentru eliberarea unei autorizatii de construire pentru o cladire ... (vezi toată discuția)
Taxa regularizare autorizatie constructie si timbru de arhitectura ion_raluca ion_raluca As dorii sa stiu ce procentaj se aplica pentru calcularea taxei de regularizare autorizatie constructie pentru locuinta (aceasta fiind prima locuinta a ... (vezi toată discuția)