avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea copilului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea copilului din tara

Buna ziua
Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati:
Am o fata de 16 ani care vrea sa mearga la vara in Spania la rude,eu fiind despartita mi-a fos incredintata mie prin hotarare judecatoreasca „definitiva si irevocabila„. Problema este ca nustiu daca o va lasa sa iasa din tara singura...sau ce acte ii trebuiesc ca sa poate face lucrul acesta.
Astept raspunsuri :)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rica-boy , utilizator 14:29, 20 Iunie 2009
Stoica Ioana a scris:

Aveti hotarea definitiva si irevocabila , numai daca tatal are drept de vizita , va trebuie si acordul acestuia , intrucat acest drept poate fi exercitat oriunde .;)

deci daca fosta mea sotie a plecat in spania cu baiatul nostru de 6 ani fara acordul meu ce se poate face .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)