avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii in bloc fara asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii in bloc fara asociatie

Buna ziua, va rog sa-mi dati o idee despre cum pot actiona pe cale legala pentru a convinge proprietarii unui bloc sa contribuie la reparatiile partilor comune. Mentionez ca in respectivul imobil NU EXISTA asociatie de locatari, a existat dar s-a desfiintat de facto, furnizorii de utilitati incheind contracte individuale de gaze, curent, apa cu fiecare proprietar.
De asemeni, in acest bloc majoritatea locatarilor nu vor sa contribuie nici macar cu 5 lei pentru curatenia de pe scara, dar sa mai cotizeze zeci de milioane pentru a repara terasa si subsolul desi pe multi ii deranjeaza mirosul fetid de la haznaua de sub bloc. Eu locuiesc la parter si sunt direct afectat, dar nu imi pot permite sa repar toate tevile de la subsol, pentru toti locatarii, deja am facut prea multe reparatii comune din banii mei si nu mi-a multumit nimeni.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:21, 24 Iunie 2014
doilei a scris:

Buna ziua, va rog sa-mi dati o idee despre cum pot actiona pe cale legala pentru a convinge proprietarii unui bloc sa contribuie la reparatiile partilor comune.
Multumesc!

Singura solutie este calea judiciara. Puteti sa faceti dvs reparatiile apoi sa obtineti in instanta recuperarea contributiilor ce le revin celorlalti proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile asociatiei de proprietari Alecseinovici Alecseinovici Bună ziua! Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje din oraşul Bacău. În ultima lună s-a produs o avarie la sistemul de canalizare al blocului (ţevi). De la ... (vezi toată discuția)
Obligare vecini la reparații comune în lipsa asociației de proprietari grmar grmar Bună ziua și bine v-am găsit. Acesta este primul meu post aici pe site :) Problema mea este următoarea: (A) În blocul în care locuiește mama ... (vezi toată discuția)
Locatari care nu vor sa contribuie la actiunea de curatare subsol cta_cta1 cta_cta1 ..buna ziua...locuiesc la parterul unui bloc fara asociatie de locatari in Calarasi...intrebarea mea este urmatoarea...daca unii dintre locatari nu vor sa ... (vezi toată discuția)