Buna ziua, va rog sa-mi dati o idee despre cum pot actiona pe cale legala pentru a convinge proprietarii unui bloc sa contribuie la reparatiile partilor comune. Mentionez ca in respectivul imobil NU EXISTA asociatie de locatari, a existat dar s-a desfiintat de facto, furnizorii de utilitati incheind contracte individuale de gaze, curent, apa cu fiecare proprietar.
De asemeni, in acest bloc majoritatea locatarilor nu vor sa contribuie nici macar cu 5 lei pentru curatenia de pe scara, dar sa mai cotizeze zeci de milioane pentru a repara terasa si subsolul desi pe multi ii deranjeaza mirosul fetid de la haznaua de sub bloc. Eu locuiesc la parter si sunt direct afectat, dar nu imi pot permite sa repar toate tevile de la subsol, pentru toti locatarii, deja am facut prea multe reparatii comune din banii mei si nu mi-a multumit nimeni.
Buna ziua, va rog sa-mi dati o idee despre cum pot actiona pe cale legala pentru a convinge proprietarii unui bloc sa contribuie la reparatiile partilor comune.
Multumesc!
Singura solutie este calea judiciara. Puteti sa faceti dvs reparatiile apoi sa obtineti in instanta recuperarea contributiilor ce le revin celorlalti proprietari.