avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... boala profesionala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

boala profesionala

Care sunt pasi legali pe care angajatorul este obligat sa ii respecte atunci cand are un caz de posibila boala profesionala in firma? (diagnostic medical de doctor specialist fiind de "neuroastenie, epuizare neuropsihica datorata stresului profesional, crize migrenoase"?).Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Didi-30 , utilizator 14:22, 29 Iulie 2014
Raspunsul il gasiti citind cu atentie articolele de lege pe care le-am indicat in mesajul anterior.
Medicul specialist care v-a pus diagnosticul si v-a eliberat un document in acest sens, trebuia sa completeze BP1 si sa-l trimita la DSP. Intrebati medicul respectiv de nr. de inregistrare/ data cu care a trimis documentul la DSP. Verificati la DSP care este stadiul cercetarii.
Medicul specialist de medicina muncii si angajatorul nu au posibilitatea sa blocheze cercetarea care trebuie facuta de catre DSP, pentru confirmarea diagnosticului si completarea BP2.
Exista un aspect care trebuie precizat: medicul specialist care a pus diagnosticul respectiv nu anunta DSP/ nu completeaza BP1 daca diagnosticul pus nu este nominalizat ca atare in anexa nr. 22 Tabelul bolilor profesionale cu declarare obligatorie la HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Norme metodologice de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006. Este posibil ca diagnosticul pus, sa se incadreze in anexa 23 Tabelul cu boli legate de profesiune, caz in care nu se completeaza BP1, doar se anunta medicul specialist de medicina muncii pentru a se face recomadari medicale suplimentare.
Ce organizatii/ institutii cunoasteti pe drepturile omului si a discriminarii sociale ?
Ce acte sunt necesare pentru a demonstra mobbing-ul de la locul de munca?
Deschideti o discutie separata referitor la ultima dvs. intrebare.
Pe forum exista o discutie anterioara legata de mobbing la locul de munca.
In Romania nu este reglementat in prezent, legislativ, mobbing-ul.
Mai multe despre mobbing gasiti aici:
[ link extern ]
Multumesc frumos! Am mai gasit pe informatii legate de mobbing [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Boala profesionala Bilboreanu Bilboreanu Ortostatismul prelungit mi a afectat genunchii.Am ajuns la leziune de menisc care trebuie oprata.Se incadreaza acesta afectiune ca boala profesionala? (vezi toată discuția)
Doresc să dau firma în judecată Felix Moga Felix Moga V-am deranjat cu acest subiect acum câteva luni în urmă. Între timp am mai aflat câte ceva, amănunte care îmi dau de furcă. Spre pildă Legea 319 din ... (vezi toată discuția)