avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare 45000 ron
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare 45000 ron

Buna ziua, am si eu o problema serioasa....am sustras de la firma la care lucrez ca lucrator comercial suma de 45000 ron prinntr-un program care imi permitea retragerea de sume in euro de aprox 50 de euro pe zi. Timp de 10 luni fapta nu a fost descoperita dar acum s+au prins si incep sa caute autorul. In acest timp mau facut si o plangere la politie. Ma puteti informa si pe mine de pedeapsa pe care o pot primi conform legii in cayul in care pot achita acum o suma de 4000 de euro.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 18:30, 12 Mai 2009
Subtire prezentarea dvs...
Cunt inartvetente intre ce va permitea programul in care lucratii,timpul efectiv lucrat si o eventuala consecinta si raspundere...:)
Calitatea de lucrator comercial se desfasura cu contract de munca,ce clauze erau prevazute in contract....si de de 4000 euro.
Sincer nu pot oferi un raspuns sau macar o incadrare juridica a vreunei fapte...
Incadrarea a factut-o chiar userul: DELA PIDARE
Conform codului penal:
ART. 215^ Delapidarea
Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.
În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Oricum, daca s-a facut plangere la organul de cercetare penala urmeaza sa fiti chemat la declaratii. Va sfatuiesc sa mergeti chiar si la declaratii insotit de un avocat....
Dar poate ajungeti la o intelegere cu angajatorul si ii faceti plata, ajuta la individualizarea pedepsei.
Este foarte greu de spus ce pedeapsa va aplica instanta in acest caz.
Sunt sanse foarte mari sa se aplice o pedeapsa cu executarea inchisorii, fara suspendare.Insa daca incadrarea juridica va ramane pe art 215 indice 1 alin 1 C. pen se poate ajunge si la suspendare.
Incercati sa va cautati un avocat care sa analizeze in concret situatia cazuala.

Daca in urma probelor administrate se va ajunge la consecinte deosebit de grave si se va aplica o pedeapsa sub 10 ani solutia ar fi buna.Daca s-ar ajunge la o suspendare ar fi chiar ideal, dar fara studierea dosarului nu se poate spune absolut nimic.Pentru a se putea ajunge la o pedeapsa cu suspendare ar fi obligatoriu sa se ajunga la o pedeapsa relativ redusa fata de minimul special al pedepsei prevazut de lege ( adica cel de 10 ani).
Aveti grija sa nu va puna in carca un prejudiciu mai mare decat cel creat efectiv.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dl Filip Stelian a fost concis: prezentare mult prea succinta... deoarece: in cazul in care ati utilizat un program de calculator puteti intra in sfera infractinilor informatice... Nu scrieti in ce ”sens” permitea programul retragere de bani zilnic...
Dl avocat a scris la fel de concis: e greu de intuit ce pedeapsa va aplica instanta...
Apoi... ”au inceput sa caute autorul...” si... v-au facut plangere penala – altfel spus: ei stiu deja cine este autorul...
Care lucratori comerciali lucreaza direct cu euro? O casa de schimb valutar... presupun...
Prea putine date pt a primi indicatii - fie acestea chiar si vagi...
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat ,pt o justa organizare a apararii .Prejudiciul nu e unul infim , ci unul important , repararea acestuia este considerata circustanta atenuanta judiciara , ajuta la individualizarea judiciara a pedepsei.
La fel , atitudinea de a colobora cu organele de cercetare (agentii de pol.) si procurorul (organ de urmarire).
Odata depusa plangerea , nu mai poate fi retrasa , vor fi efectuate in mod cert acte de cercetare .

Alte discuții în legătură

Noul cod penal - delapidarea ceferistul10 ceferistul10 Buna seara in noul cod penal sa modificat ceva la infractiunea de delapidare dosarul este de 3 ani in cercetare firma fraudata a intrat in insolventia (vezi toată discuția)
Delapidare ContSters290705 ContSters290705 Am citit in zar despre o persoana care a delapidat suma de 700.000 lei (7 mld le vechi),si eram curioasa cam ce risca acea persoana ? (vezi toată discuția)
Delapidare dcb91 dcb91 Daca Curtea de conturi descopera o delapidare, ce se intampla dupa aceea? (vezi toată discuția)