avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... talon de vize iscir
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

talon de vize iscir

in cazul unui autorizatii(de stivuitorist) noi facuta in acest an, necesita completarea talonului daca nu a depasit un an?

intreb acest lucru deoarece autorizatia a fost 'respinsa' cand am incercat sa ma angajez la o firma noua..
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:43, 29 Septembrie 2016
Ordinului Ministrului Economiei 2154/ 2009, privind punerea in aplicare a Prescriptiei Tehnice CR8 - 2009 mentioneaza:
"Autorizarea personalului de deservire a Instalatiilor/ echipamentelor si acceptarea personalului auxiliar de deservire" care intra sub incidenta ISCIR, incepand cu anul 2012, autorizatiile pentru manevranti stivuitoare (STIVUITORISTI) eliberate inainte de anul 2009 nu mai sunt valabile, decat insotite de un talon pentru vize anuale, elibarat de ISCIR IT. Deasemenea toate autorizatii ISCIR pentru deserventi sunt valabile pentru o perioada de 4 ani, dupa care valabilitatea acestora poate fi prelungita prin participarea la un stadiu de instruire in vederea prelungirii valabilitatii organizat de formatori autorizati de catre ISCIR IT in acest scop, pentru fiecare meserie care intra sub incidenta ISCIR.
Pentru obtinerea unui talon pentru vize anuale în vederea prelungirii valabilitatii autorizarii ISCIR in meseria de STIVUITORIST, personalul de deservire care poseda autorizatii emise in anul 2008 si anii precedenti acestuia trebuie sa urmeze un stagiu de instruire de 10 ore."
Daca va incadrati in aceste prevederi, in mod normal nu este necesara viza pe talon pentru 2016. Respingerea autorizatiei dvs. la angajare trebuie sa fi avut un alt motiv, daca autorizatia ISCIR a fost obtinuta in 2016. Depinde si de firma care v-a eliberat autorizatia, aceasta trebuia sa fie autorizata de catre ISCIR teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate autorizatie de stivuitorist raducrisa raducrisa Daca autorizatia de stivuitorist a fost eliberata in decembrie 2013 si ultima viza pe talon este din decembrie 2017, autorizatia mai este valabila? In 2018 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare referitoare la o autorizație de stivuitorist ... catalinciprian catalinciprian Buna ziua am o intrebare referitoare la o autorizație de stivuitorist o am din 01.10 2021 si nu am nici o viză pe talon vreau sa lucrez si nu stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Revalidarea autorizație iscir ,motostivuitor. Mitta babun Mitta babun Acum 8 ani am făcut cursul de motostivuitorist si m-am angajat la firmă (x) că Motostivuitorist , în urma cursului am primit carnetul iscir ,vizat pentru ... (vezi toată discuția)