avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... DATE CARACTER PERSONAL
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

DATE CARACTER PERSONAL

Buna ziua! La serviciu, ni se cer transmiterea de date cu caracter personal : CNP; CI-serie, numar, perioada de valabilitate, institurie eliberatoare; studii, datele de pe diplomele obtinute... etc. Toate acestea sa fie transmise, prin intermediul unui YahooGroup-ului creat intre membrii institutiei, catre o colega care va asigura baza de date pentru CEAC (Comisia de Evaluare si Asigurare a Calitatii).Spuneti-mi va rog, daca exista temei legal pentru acest lucru, mai ales ca datele transmise devin vizibile pentru toata lumea pe YahooGroup. Cu ce articole de lege se poate refuza transmisia datelor pe net?Cat este de legal acest CEAC?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:55, 24 Iunie 2014
Legea nr.272/2006 pentru completarea art.7 din Legea nr.506/2004 si OUG nr.13/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Legea nr. 238/2009 republicata 2012 privind reglementarea prelucrarii datelor cu caracter personal de catre structurile/ unitatile Ministerului Administratiei si Internelor in activitatile de prevenire, cercetare si combatere a infractiunilor, precum si de mentinere si asigurare a ordinii publice.
Mai sunt si alte reglementări. Trebuiesc studiate putin...
Colega desemnata responsabil CEAC trebuie sa incarce in aplicatie toate aceste date, dar nu sa le transmiteti on-line, ci sa le incarce direct din documentele de la dosarul personal. ARACIP transmite informari ISJ-urilor privind protejarea datelor cu caracter personal, insa numai pe segmentul administrat de ei. Prin urmare, puneti-i la dispozitie colegei actele in format fizic, nu electronic, urmand sa le incarce in aplicatia securizata personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine imi poate spune Godric935 Godric935 De cand Legea nr 298 / 2008 a fost suspendata si pana cand (vezi toată discuția)
Hartuire institutionala!!!! cirina cirina Buna ziua, Sunt director de scoala si un fost domn primar, suparat ca si-a pierdut functia trimite diferite plicuri cu confirmare de primire, la scoala. ... (vezi toată discuția)
Protectia datelor personale 2ntz 2ntz stiu ca era vorba acum ceva timp sa se voteze o taxa anuala pt cei care lucreaza cu datele persoane. s-a mai votat? se plateste ceva? unde? cand? cat? Care ... (vezi toată discuția)