avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constatare fapte gratiate?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Constatare fapte gratiate?

Pe vechiul cod a ramas definitiva si pusa in executare urmatoarea solutie;
1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, prev. de art. 323 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. c Cod penal, la pedeapsa de 2 ani închisoare (în loc de 3 ani închisoare).
2. Condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art. 12 al. 1 şi 2 lit. a din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art. 41 alin. 2 şi art. 13 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, art. 76 alin. 1 lit. b Cod penal, la pedeapsa principală de 4 ani închisoare (în loc de 5 ani închisoare).
3 Condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prev. de art. 329 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. c Cod penal, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare (în loc de 3 ani închisoare). În temeiul art. 33 lit. a, 34 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, inculpatul urmând să execute în final pedeapsa principală de 4 (patru) ani închisoare.
.
Acum in noul cod penal infractiunea continuata sa schimbat in sensul ca fapta nemaiputand fi calificata ca atare decat daca este indreptata impotriva aceleiasi persoane.
Instanta a retinut ca aceste fapte au fost savarsite in anul 2002, respectiv infractiunea de trafic de persoane,cate o parte vatamata traficata; in luna februarie, in luna martie, in luna iulie , in luna august iar ultima in 10 octombrie 2002, iar in 04 oct 2002 a intrat in vigoarea acea lege a gratierii la care faptele de trafic de persoane erau gratiate.
Credeti ca exista sansa sa solicitam instantei sa constate gratierea ptr acele fapte de trafic de persoane? Si practic ar mai ramane 1 singura fapta de trafic de persoane cea din 10 oct 2002, si astfel sa putem obtine o reducere de pedeaspa avind in vedere ca sa executat 3 sferturi din pedeapsa deja?
Cel mai recent răspuns: dodonica , utilizator 21:11, 28 Septembrie 2014
imi scapa ceva ? de ce nu a operat beneficul gratierii pana acum?
habar nu am de ce lege de gratiere faceti referire, dar daca ar fi sa fie , si in cazul in care vorbim de un condamnat puteti sa faceti contestatie la executare art 598 alin 1 lit d.
daca faceti referire la faptul ca legea de gratiere facea referire la anumite infractiuni care pe vechiul cod nu puteau fi gratiate , dar pe noul cod da, parerea mea este ca nu, conditia trebuia indeplinita la momentul actului de gratiere.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
Marian Bucur, Avocat
Legea este 543/2002.In hotararea de condamnare definitiva sa retinut ca infractiunea de trafic de persoane in forma continuata pe vechiul cod. Acum in noul cod nu mai e infractiune continuata, Instanta a retinut ca aceste fapte au fost savarsite in anul 2002, respectiv infractiunea de trafic de persoane,cate o parte vatamata traficata respectiv ; in luna februarie, in luna martie, in luna iulie , in luna august iar ultima in 10 octombrie 2002, iar in 04 oct 2002 a intrat in vigoarea acea lege a gratierii la care faptele de trafic de persoane erau gratiate dar fiind in forma continuata nu sa luat act de gratiere. Acum noi daca solicitam instantei sa aplice legea mai favorabila si sa constate gratiate acele fapte de pina in octombrie 2002 data la intrat in vigoare legea gratierii credeti ca se poate?
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
dodonica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune continuata?? se poate solicita instantei constatarea faptelor gratiate? dodonica dodonica Pe vechiul cod a ramas definitiva si pusa in executare urmatoarea solutie; 1.săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ... (vezi toată discuția)
Iccj-masura supravegherii dodonica dodonica Teoretic s-ar putea obtine la ICCJ pedeapsa sub supraveghere la aceasta decizie; pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pedeapsa noul cod? dodonica dodonica Buna ziua! Pentru aceasta pedeapsa pentru care condamnatul a executat deja 10 luni exista posibilitatea sa se solicite eliberarea sau micsorarea pedepsei? Una ... (vezi toată discuția)