avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina lovita in parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina lovita in parcare

Buna ziua.
Joi (19.06) am gasit masina lovita in parcare, atinsa in partea stanga spate (aripa si bara). Masina a fost parcata in spatele blocului cu o seara inainte (ora 00.00), deci am dedus ca exista probabilitatea ca cineva din zona sa o fi lovit. Joi seara (pe la ora 22.00) am cautat alte masini proaspat lovite (zgarietura este destul de sus, astfel ca am restrans cautarile la un autoturim mai inalt, SUV, de culoare inchisa).
Langa locul de parcare unde am gasit masina lovita, era un Nissan qashqai negru, parcat langa un fel de gard viu (cumva ascunsa partea dreapta fata). Evident, era lovit, mai mult, avea urme de vopsea gri (foarte prospete), culoarea autoturismului meu. Fac poze, si la numar, la aripa, observ in partea din fata urme de lovitura mai vechi (mici gauri in bara - fata) apoi plec la sediul accidente usoare.
Domnul politist m-a intrebat daca l-am vazut cand am lovit, i-am spus ca nu, dar banuiesc ca el este, am dat declaratie in care am povestit tot ce s-a intamplat, cauta numarul de inmatriculare al aluia in baza de date, obtine un numar de telefon la care suna. Asta se intampla la ora 23.00, evident nu a raspuns nimeni. Astfel ca trebuia sa venim si a doua zi.
Politistul imi elibereaza o adeverinta de reparatie pe care a scris daunele pe care i le-am spus eu, nici nu s-a uitat la masina.
A doua zi - ora 22.00 - iar la politie (organul statului era in tura de noapte si a spus ca el se ocupa de dosar si ca nu putem veni mai devreme pentru ca nu va avea acces nimeni la dosar).
Astfel, aflam ca masina era a unei doamne procuror care a venit a doua zi cu un formular de constatare a unui accident din luna aprilie, pe aceeasi parte. Cica ar fi sunat inapoi pe numarul de la politie si atunci i-au spus ceilalti politisti de ce a fost sunata (eu am incercat sa sunt direct acolo si se redirectioneaza automat catre centrala).
Domnul politist o suna iar, raspunde, se recomanda apasat ca fiind procuroarea X. Acesta o intreaba cand poate sa vina cu masina pentru fotografii (atentie, o intreaba cand poate) si stabilieste dupa o saptamana, adica azi (miercuri 25.06).
Astazi dau telefon (prin centrala - politia bucuresti) si imi spune sa astept telefonul lui, sa nu pun presiuni. Ma suna dupa 2 ore si imi spune sa vin maine la ora 15.00
Din fotografiile pe care i le-am aratat si politistului reiesea foarte clar ca lovitura era proaspata, aceeasi vopsea, inaltimea era identica). Nu m-a lasat sa ma uit peste constatarea amiabila pe care a adus-o respectiva, pe motiv ca este ilegal. Dar ea a invocat la telefon mai multe fraze din declaratia mea (ora, unde am gasit masina, numar inmatriculare etc). La momentul respectiv, citind formularul amiabil, polititsul a spus ca masina a avariat-o foarte putin in primul accident si cel mai probabil acum a lovit-o in acelasi loc.
Cert este ca a doua zi soferita cu inalt grad social a fost la spalatorie, si-a curatat masina foarte bine (desi ploua).
Ma poate ajuta cineva cu urmatoare informatii:
- e legal sa o cheme la sediul politiei dupa o saptamana?
- e legal sa imi citeasca declaratia? sau sa i se aduca la cunostinta aspecte pe care eu le-am declarat (nr meu de inmatriculare, locul unde am parcat, ora la care am gasit masina, culoarea masinii)?
- cum poate sa vina a doua zi la politie, cand agentul care se ocupa de dosar era acasa? desi acesta mi-a spus clar ca pana a doua zi dupa ora 22.00 nu putem face nimic.
- eu trebuie sa platesc expertiza tehnica a autoturismului? (asta mi-a spus politistul)
- ce ar trebui sa faca politia in cazul in care se dovedeste ca procuroarea a mintit in declaratii?
Multumesc
Quartila a scris:

Offset a scris:

Masinile au fost puse una langa alta, verificate de 3 politisti. Niciun dubiu de inaltime, culoare. In schimb, masina procuroarei avea si semne de accidente mai vechi pe bara (pe care nu le-a declarat) si care nu proveneau din accidentul anterior.
Din cate stiu, cand nu declari accidente, cand nu iti repari autoturismul nici dupa mai bine de 2 luni, esti considerat SUSPECT, nu vinovat, SUSPECT. Nu mai adaugam sanctiunile impuse de lege (sanctiuni egale cu 0 in cazul de fata).
Doamna procuror m-a amenintat ca depune plangere la politie cum ca vreau sa imi repar masina pe asigurarea ei pentru ca nu am bani de reparatie.
Halal procuror:
1- Cum te poti gandi la asa ceva cand tu nu declari accidente si nu iti repari masina (in acest caz fiind pasibila de "incarcare" a faptelor)
2 - Mi-a cerut CNP-ul. Poate va vine sa radeti, dar , da. Mi-a spus sa ii dictez CNP-ul.

Hai sa fac si un pic pe justitiarul, asa ... ca sa lamuresc unii fazanisti de pe aici.
Daca ai facut un accident acum 2 luni, si acum ai masina lovita, asta inseamna ca ti-ai reparat masina si ai lovit-o iar, acum, nedeclarand accidentul! Deci, din start politistul trebuia sa aiba asta in vedere. Sa plece de la premisa asta. Apoi sa caute elemente probatorii.
Va rog sa ma contraziceti daca ar putea fi altfel.

Acum, daca ar fi sa inversam rolurile, hai sa fac eu pe avocatul diavolului.

Presupunand ca in urma unei expertize se constata ca intre cele doua masini, intradevar, a avut un accident usor.
Cum dovedesti ca nu esti "tu", cel ce a lovit masina procuroarei in parcare ?

Pentru ca si ea poate spune "bine merci" aceiasi poveste .

"Ai sunat-o in toiul noptii sa ii spui ca i-ai lovit masina. Ea nu a raspuns, si dimineata, a constat ca ii era lovita in parcare."

Asadar, ce le vei spune celor de la politie, cand ea va depune o plangere impotriva ta si va scrie exact ceea ce am scris eu ?

A??

Acum, ca o paranteza, ....sincer, aveti prea mari asteptari de la politia romana! Mai ales in astfel de cazuri minore.

Si cand spun asta, ma refer la cazuri concrete pe care le cunosc, in care este vorba de infratiuni cu violenta, (talharii si intrari prin efractie) in care politia romana ridica din umeri in fata victimelor, in timp ce faptuitorii, se plimba bine merci, si nu patesc nimic.

Din dinamica urmelor, se constata care dintre cele doua vehicule erau in miscare.
Ai dreptate.Te lupti cu morile de vant.Se apara intre ei.Si tot raul pleaca de la militianul care constata... nimic. Solutia este sa schimbam SISTEMUL !
Au trecut aproximativ 3 saptamani de cand asteptam pozele de la Generali. Ieri am trecut pe langa masina doamnei procuror si am constatat ca de abia se mai vad urmele de vopsea (in concluzie, 3 saptamani de la accident si-au pus amprenta mai mult decat 2 luni jumatate). De unde se lua vopseaua cu mana....acum nici nu se mai vede cu ce culoare s-a atins. In concluzie....am plecat la politie (sector 5 -accidente usoare). Gasesc un politist in tura, ii povestesc tot ce s-a intamplat si imi spune ca al lor coleg este in concediu medical si ca nu se stie daca va veni peste o luna!!!! M-a bufnit rasul. Il intreb cum ramane cu dosarul meu si primesc acelasi raspuns: nu se paseaza dosarul altui coleg.
Buuun. Il intreb de ce a venit a doua zi procuroarea sa declare accidentul daca nu era politistul care s-a ocupat de caz, de ce i s-a luat declaratie (in conditiile in care mie mi se spune sa revin), de ce nu i s-au aplicat sanctiunile impuse de lege atunci cand a fost depistata conducand un autovehicul avariat mai mult de 30 zile, de ce a fost chemata cu masina dupa o saptamana, mai exact 'cand puteti veni'.
La toate aceste intrebari domnul politist a ridicat din umeri zicand ca nu stie ce sa ne zica.
Absolut superb!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune rca willyco willyco In luna decembrie 2011 am avut un accident. Am completat formularul de constatare amiabila, cand a venit inspectorul de dauna a observat pe bara din fata a ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma acuza ca i-am lovit masina in parcare ContSters430969 ContSters430969 Un vecin si-a gasit masina lovita in parcare si ma acuza pe mine, dar nu am lovit-o eu. Problema este ca pe masina lui sunt urme rosii de vopsea de la masina ... (vezi toată discuția)
Accident masini avariate martll martll Intamplarea : noaptea ora 01 am intors pe banda continua fiind izbita de o masina din spate am ricosat in alte 2 masini parcate. am sunat la politie mi s-a ... (vezi toată discuția)