avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Aplicare deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Aplicare deducere personala

Buna ziua!
Am urmatoarea intrebare.
Am salariul de baza lunar brut de 2258 lei.
Lucrez la o societate pana la data de 11.05.2014 si cu 12.05.2014 sunt detasata 6 luni la un alt angajator.
Intrebarea este cum este calculata deducerea personala.Imi aplica numai un angajator, ambii angajatori si in ce procent?
Am efectuat 48 ore la primul angajator si 120 de ore la al doilea angajator.
La deducere se ia in calcul venitul realizat in total in luna? Se aplica deducerea doar la primul angajator, se aplica in functie de cat vor fi veniturile inregistrate in total in luna la cei doi angajatori?

Adaugata in

Drepturi salariale
Deducere personala
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:07, 3 Iulie 2014
Deducerea se acorda doar la primul angajator, in functie de venitul brut realizat la acesta. Al doilea angajator va acorda deducerea doar de la data de 1 a lunii urmatoare.

Normele de aplicare a Codului Fiscal:

121. În cazul în care un angajat care obţine venituri din salarii la funcţia de bază se mută în cursul unei luni la un alt angajator, calculul impozitului se face pentru fiecare sursă de venit (loc de realizare a venitului).
Deducerea personală se acordă numai de primul angajator, în limita veniturilor realizate în luna respectivă, până la data lichidării.
Dacă reangajarea are loc în aceeaşi lună cu lichidarea, la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea impozitului lunar aferent veniturilor realizate în această lună de la angajatorul următor nu se va lua în calcul deducerea personală.

asa am interpretat si eu textul din codul fiscal; dar in situatia asta la primul angajator avand 48 ore lucrate, veniturile inregistrate sunt sub 1000 lei si respectiv deducerea aplicat 250 lei. Lucru care la salariul meu pe luna intreaga nu e posibil. Adica la 2258 deducerea/ luna integrala este 100.
Cum se aplica corect?
Primul angajator stie cert ca inregistrez veniturile respective pana la integral la al doilea angajator si spune ca nu este corect sa imi fie aplicata deducere de 250 lei, daca eu in luna respectiva voi ajunge la venitul integral de 1600. Cum e defapt corect?
E corect asa cum v-am spus. Primul angajator nu are nici un motiv sa va acorde o deducere redusa pe baza veniturilor realizate la al doilea angajator.
Atunci cand existau fisele fiscale, acest lucru se rezolva cu regularizarea de impozit de la sfarsitul anului. Acum nu mai exista fise fiscale, deci nu mai are cine sa faca regularizarea. Poate se va trezi ANAF candva ca ar putea face acest lucru, pe baza declaratiilor depuse lunar de catre toti angajatorii.
Ati spus ca "nu mai exista fise fiscale, deci nu mai are cine sa faca regularizarea"; ce legatura are?
Asa este corect? Sau nu conteaza pentru ca nu face nimeni regularizari, inca?
Imi cer scuze ca insist, dar as vrea sa fiu sigura cum este corect!

Alte discuții în legătură

Deducere personala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez numai jumatate de luna, deducerea personala aferenta se acorda proportional cu perioada lucrata. (vezi toată discuția)
Deducerea personala de baza tiberiussly tiberiussly Care este deducerea personala de baza in cazul in care am in intretinere un copil minor?Presupunind ca salarul brut este de 1200 ron,ce valoare are deducerea? (vezi toată discuția)
Deduceri personale salariat 2013 bekoke bekoke Buna seara , Poate cineva sa-mi spuna dupa ce criterii si eventual o formula de calcul pentru deducerea personala, a unui salariat angajat cu 8 ore , valabil ... (vezi toată discuția)