avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract social casa pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract social casa pensii

Buna ziua,
Perioda de contributie pentru pensie prin "contract social cu casa de pensii" este luata in calcul pentru perioada de contributie minima pentru pensie anticipata partiala? Concret, stagiul minim de cotizare necesar este 35 de ani. Am lucrati 33,5 ani. Daca platesc 1,5 ani prin contract social cu casa de pensii, la implinirea varstei de 62 de ani pot beneficia de pensionare anticipata partiala?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ZVrk , utilizator 14:55, 26 Iunie 2014
1. Perioada in care platiti contributia la pensie prin contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii este stagiu de cotizare la pensie si se ia in calcul pentru oricare fel de pensie.

2. Cand indepliniti conditiile de varsta si de stagiu puteti solicita pensia pe care o doriti.
Stagiul minim este de 15 ani.
Stagiul complet este de 35 de ani.
Cand va completati stagiul complet de 35 de ani prin contract cu casa locala,veti putea sa va deschideti dreptul la pensie anticipata partiala.
In stagiul complet necesar deschiderii drepturilor la pensie anticipata sau anticipata partiala nu intra stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata adnana_gold adnana_gold buna seara! va rog sa-mi spuneti daca tatal meu(nascut in data de 12.07.1953),care are 35 ani si 3 luni vechime(in care este inclus stagiul militar de 1an si ... (vezi toată discuția)
Referitor pensionare beneficiar grupa de munca i danadom38 danadom38 As vrea sa stiu,va rog, daca la reducerea varstei de pensionare de 65 ani barbati,in cazul benefiarului de gr.I (spre ex.13 ani gr.I,respectiv reducere cu ... (vezi toată discuția)
Calcul stagiu de cotizare realizat sorineldobre sorineldobre Va rog sa-mi dati o consultatie gratuita referitor la calculul vechimii in munca. Am acum (2011) 25 de ani stagiu de cotizare la pensie in sistemul de stat. ... (vezi toată discuția)