Buna ziua,
Perioda de contributie pentru pensie prin "contract social cu casa de pensii" este luata in calcul pentru perioada de contributie minima pentru pensie anticipata partiala? Concret, stagiul minim de cotizare necesar este 35 de ani. Am lucrati 33,5 ani. Daca platesc 1,5 ani prin contract social cu casa de pensii, la implinirea varstei de 62 de ani pot beneficia de pensionare anticipata partiala?
Multumesc.
1. Perioada in care platiti contributia la pensie prin contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii este stagiu de cotizare la pensie si se ia in calcul pentru oricare fel de pensie.
2. Cand indepliniti conditiile de varsta si de stagiu puteti solicita pensia pe care o doriti.
Stagiul minim este de 15 ani.
Stagiul complet este de 35 de ani.
Cand va completati stagiul complet de 35 de ani prin contract cu casa locala,veti putea sa va deschideti dreptul la pensie anticipata partiala.
In stagiul complet necesar deschiderii drepturilor la pensie anticipata sau anticipata partiala nu intra stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Pensie anticipata
adnana_gold
buna seara!
va rog sa-mi spuneti daca tatal meu(nascut in data de 12.07.1953),care are 35 ani si 3 luni vechime(in care este inclus stagiul militar de 1an si ... (vezi toată discuția)