avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, 2 copii minori

Buna ziua,

Sunt un tata de 36 de ani, cu doi copii minori, de 4 si 6 ani, care doreste sa divorteze. Motivul principal este infidelitatea sotiei si secundar minciunile care persista de ani de zile. A facut imprumuturi in nume propriu, a luat bani din banca si mi-a venit acasa PROPUS EXECUTARE SILITA (bani cu care nu stiu ce a facut, circa 3.500 ron).
Eu imi iubesc nespus cei doi copii, nu doresc sa renunt la ei, sotia are o perioada lunga (probabil de cand cu amantul), in care nu mai are aproape nici o legatura cu ei. Problema este ca ea nu vrea sa imi lase copii, desi nu are unde sa-i creasca (noi locuim in apartamentul mamei cu 3 camere al mamei) si in plus dimineata are scoala, dupa-amiaza merge la serviciu (pana la ora 22.00).
Dati-mi un sfat va rog, ce sa fac, cum sa fac, de unde sa incep, pentru ca simt ca-mi pierd mintile....
Am uitat sa precizez, aseara am gasit mesajele in care sotia isi declara iubirea, disperarea fata de iubit si AM FOTOGRAFIAT ACESTE MESAJE CU TELEFONUL MEU MOBIL.
Pot fi folosite ca proba in justitie ?...

Multumesc anticipat pentru sfaturile dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Andreiulmeu, utilizator
In situatia de fata, asa cum este prezentata, invitatie la mediator, notar, reprezinta exact o pierdere de timp. Angajati un avocat, incepeti procedura de divort, cereti stabilirea minorilor la dv, ancheta sociala va arata posibilitatile fiecarui parinte de a crea conditii normale de viata minorilor... probele dv trebuie sa fie clare, la obiect, documentate...adulterul nu este infractiune..nu folositi acest aspect in stabilirea domiciliului minorilor la dv.. s-ar interpreta ca doriti sa restrangeti legatura copiilor cu mama...exclus sa aratati manie impotriva sotiei (chiar daca este de inteles)..avocatul va va sfatui. de cum este inceput procesul depinde si cum se va incheia..
eclair a scris:

In situatia de fata, asa cum este prezentata, invitatie la mediator, notar, reprezinta exact o pierdere de timp. Angajati un avocat, incepeti procedura de divort, cereti stabilirea minorilor la dv, ancheta sociala va arata posibilitatile fiecarui parinte de a crea conditii normale de viata minorilor...

etc. etc. etc...

@eclair - in timp ce detaliati o multime de chestii procedurale, care necesita luni si luni de zile, va erijati in a spune ca munca mediatorului sau a notarului, care este mult mai rapida si mai la obiect, este "pierdere de timp"?! cine si ce va confera dreptul de a face asemenea afirmatii?
va rog eu: lasati mediatorii si notarii sa decida unde si cum este necesara munca lor si unde nu, iar dv. decideti strict in profesia dv.

Lăsaţi în pace acea asociaţie, care de fapt este un singur om şi promite reuşita solicitând tarife pipărate.
Consultaţi un avocat din oraşul dvs., de preferinţă unul specializat în problemele cu minorii şi familia.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- dovezi divort simplis simplis Sunt sigur ca are pe altcineva in strainatate unde lucreaza .Am inregistrari ambientale ale convorbirilor telefonice ale ei cu alte colege din care reiese ca ... (vezi toată discuția)