avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim pe economie studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim pe economie studii superioare

In prezent nu mai exista diferenta intre salar minim pe economie pt studii medii si studii superioare?Multumesc f mult pt ca existati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 27 Iunie 2014
Exista diferenta ,dar pentru a primi salariul pentru studii superioare trebuie sa prevada postul in care lucrati,angajat cu studii superioare.Daca postul nu prevede studii superioare atunci angajatorul nu este obligat sa plateasca in plus.
Daca societatea are un grafic de salarizare, este posibil sa aplice un salariu mai decent pentru studii superioare. Din pacate, sunt mult prea multe societati tip SRL care doresc servicii calificate, dar la nivelul salarial, daca se poate minimul pe economie, de ce nu.... pe principiul " sunt 10 care asteapta la poarta"
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Astfel de la 01.07.2014, salariul minim brut este de 900 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pe economie persoane studii superioare irinacirjaleanu irinacirjaleanu Am fost la un interviu si mi s-a spus ca pentru inceput mi se va da un sal.minim pe econ de 900 si ceva ron...as vrea sa stiu daca legea face diferenta intre ... (vezi toată discuția)
Salariul minim mirela.onciu mirela.onciu As dori sa stiu daca mai este in vigoare diferentierea salariului in functie de strudii? (vezi toată discuția)
Salar minim asistent manager andreia21 andreia21 As vrea sa stiu care e salariu net minim in 2014 pentru un asistent manager, cu studii superioare, angajata la o societate particulara?multumesc (vezi toată discuția)