avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de novatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de novatie

cum procedez in cazul urmator :societatea x cedeaza o masina societatii y prin contract de novatie .care este valoarea bunului la inregistrarea in contabilitatea firmei cesionare ?in contractul de novatie am trecuta doar valoarea reziduala a bunului adica 3343 lei .ar trebui ca firma cedenta sa imi trimita contractul de leasing financiar iar pe baza acestuia sa inregistrez intreaga valoare a bunului ?masina nu este amortizata integral mai are un an ,pt acesta inregistrez amortizarea la societatea y ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 10:18, 1 Iulie 2014
nu ma poate nimeni ajuta ?in contractul de novatie e trecut firma x cedeaza contractul de leasing financiar nr... firmei y .firma cedenta mai avea de platit valoarea reziduala deci s-a transferat cu drept de plata aceasta suma .factura cu valoarea reziduala la firma cesionara o inregistrez
%=404-13.000
167
4426
635=4426 nededductibil ????
intrare mijloc fix
2131=167-13.000
insa valoarea masinii este de 55.000 lei conform contractului de leasing preluat iar valoarea reziduala de 13.000 lei
cum inregistrez diferenta in contabilitatea cesionarului ?
2131=281?????? insa nu e amortizata complet mai are 2 ani
2131=7583 nu cred ca nu este o vanzare
la intrare mijloc fix trebuie suma fara tva .rectific

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Epava-leasing cimpazu cimpazu Buna ziua, am si eu o nelamurire: am o masina in leasing financiar. masina a fost lovita dauna totala. firma de leasing a fost despagubita de asigurarea sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract leasing Botosel Botosel Buna ziua, Am o masina in leasing din 2008. Luna aceasta s-a hotarat cesionarea contractului catre o alta firma. Firma de leasing ne-a aprobat cererea si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare leasing financiar soricanicoleta soricanicoleta la birou notarial se preia un contract de leasing financiar cum se inregistreaza facturile de leasing,pe factura apare capital si dobanda (vezi toată discuția)