avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare spor de toxicitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare spor de toxicitate

Sporul de toxicitate intr-un laborator de analize medicale la stat se poate diminua de la 25% la 15%?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 27 Iunie 2014
Da, se poate diminua , daca se modifica actul normativ care il reglementeaza sau decizia/dispozitia conducerii institutiei publice care-l acorda.
Nu se poate contesta, legal?
Sporul de toxicitate (suma fixa/ % la salariu de baza) se acorda in urma negocierii intre sindicat/ reprezentantii salariatilor si angajator si se nominalizeaza intr-o anexa la contractul colectiv de munca, intocmit la nivel de firma si in contractul individual de munca.
Numai prin negociere, se poate reduce/ creste sporul de toxicitate acordat.
@ gigipopa
Este vorba despre sectorul bugetar si nu despre privat.
Nu are nicio legatura ceea ce spuneti dvs cu privire la ce a intrebat userul.

Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.
===

@ taga
Se poate contesta, dar depinde de actul care modifica cuantumul procentului.
Nu este niciun act.este doar un proces verbal scris de mana prin care suntem instiintati in urma unei sedinte de lucru despre acest aspect. Nu ne-a cerut nimeni parerea.

Alte discuții în legătură

Spor de toxicitate taga taga in cadrul laboratoarelor de analize medicale care lege este aplicabila pentru sporul de toxicitate? (vezi toată discuția)
Conditii de munca umis umis Personalul din laboratorul din cadrul administratiilor bazinale ,care face analizele la apele menajere, sunt expuse la lucru cu substante toxice si cancerigene ... (vezi toată discuția)
Spor toxicitate arhivar Norica Ruj Norica Ruj Vă rog ,ce demersuri trebuie făcute ptr. obținerea retroactivă a sporului de toxicitate ., lucrez in aceeași firmă și același loc de muncă de 40 de ... (vezi toată discuția)